Terug naar overzicht

19 April: met je favoriete familie op de foto op Utrecht CS

IDAHOT op 17 mei 2017: Vier de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie met een selfie van je favoriete familie #jezelfie

Iedereen heeft familie; of je nu lesbisch, homo, bi, transgender, intersekse, hetero of in dubio bent. En of ze nu biologisch, praktisch of zelfgekozen zijn, bij je favoriete familie mag je zijn wie je bent: jezelf. Om dit te vieren, gaan we voor IDAHOT op zoek naar de mooiste familieportretten. Door het hele land heen zetten we bijzondere families voor de camera die graag vertellen wat hen tot familie maakt en waarom. Op 19 april maakt het IDAHOT straatteam van 13 tot 16 uur familiefoto’s op Utrecht Centraal, bij de hoofdingang aan de Jaarbeurszijde. Het motto: jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?

#jezelfie: love makes a family!

Families zijn de spil van ons leven; of het nu de familie is waarmee je bent opgegroeid, die je als volwassene om je heen hebt verzameld, je biologische familie of je zelfverkozen familie: we maken allemaal deel uit van een familie. En die families, hoe we ze ook definiëren, zijn voor iedereen belangrijk. Van regenboogfamilie tot biologische familie, liefde en verwantschap maakt mensen tot familie: love makes a family! Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk families zijn voor LHBTI’s: een accepterende omgeving – thuis, op school, in de sport en op het werk – is een goede voorspeller voor een goede gezondheid. Bij je favoriete familie mag je zijn wie je bent: jezelf. Daarom nodigen we dit jaar heel Nederland uit selfies te delen met hun favoriete familie: de #jezelfie. Het motto: jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?

Utrecht Centraal Station, ingang Jaarbeurszijde
Woensdag 19 april, 13.00-16.00 uur.

 

IDAHOT: activiteiten van 13-21 mei

Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie (IDAHOT) wordt op 17 mei in tal van landen gevierd. In Nederland vieren we IDAHOT 2017 met allerlei activiteiten van 13 tot 21 mei. Organisatoren en deelnemers spreken zich met hun initiatieven uit tégen LHBTI-fobie en voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, -expressie of geslachtskenmerken.

Platform IDAHOT

Organisator van IDAHOT Nederland is het IDAHOT Platform, een samenwerking van de Gender & Sexuality Allianties (GSA’s) op het gebied van ouderen, sport en veilige wijken, het Landelijk Netwerk Biseksualiteit, Transgender Netwerk Nederland, Nederlands Netwerk Intersekse/DSD, LCC Plus projecten en COC Nederland. De organisaties worden daarbij ondersteund door de directie Emancipatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.
[Bron: IDAHOT Platform]