Terug naar overzicht

25 jaar LNBi met 'To Bi or not to Bi'

Zaterdag 13 mei a.s. viert het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) het zilveren jubileum in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam-Zuid. Met toespraken van o.a. COC-voorzitter Tanja Ineke, terugblikken op een kwart eeuw bi-geschiedenis, de cabaretske theatersolo ‘To Bi or not to Bi’ door Aileen Pfauth en afsluitend een feestelijke bijeenkomst voor biseksuelen en iedereen die zich met hen verbonden voelt.

Het bevorderen van de herkenning én erkenning van biseksualiteit als een volwaardige keuze en leefwijze en het bevorderen van de emancipatie van biseksuelen is de officiële doelstelling van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi).

Het LNBi is daarmee al 25 jaar de plek voor biseksuelen om met elkaar in contact te komen, al 25 jaar de organsatie die opkomt voor de belangen van iedereen die zich niet specifiek tot één sekse of gender aangetrokken voelt en al 25 jaar de club die zorgt dat biseksualiteit gezien en besproken wordt.

25 jaar LNBi betekent ook blijven werken aan diversiteit en eigen keuzemogelijkheden binnen relatievormen. Hiervoor is een duidelijk zichtbare en diverse biseksuele identiteit belangrijk. Het LNBi zal zich daarom ook de komende 25 jaar blijven inzetten om deze zichtbaarheid te vergroten,  bijvoorbeeld door het laten meevaren van een BiBoot tijdens de Canal Parade van de Amsterdam Pride, door het vergroten van kennis over biseksualiteit bij maatschappelijke organisaties en overheden en door te blijven werken evenementen waar biseksuelen elkaar kunnen ontmoeten.

25 JAAR LNBi – To Bi or not to Bi

  • Datum: zaterdag 13 mei 2017 – aanvang 13.30 uur
  • Locatie: Maarten Luther kerk – Dintelstraat 134 in Amsterdam-Zuid
  • Meer informatie – zie Facebook-event

Om 14.00 uur start de theatersolo To Bi or not to Bi – een cabareteske soloperformance over biseksualiteit van theatermaker en acteur Aileen Pfauth (zie foto boven). De voorstelling speelde afgelopen september met veel succes tijdens het Amsterdam Fringe Festival in De Trut, Saarein en Exit. In een rollercoaster van liedjes, personages, yoga en lichtgevende schoenen sleept Aileen Pfauth je mee langs alle vooroordelen over biseksuelen en bi-zijn. Met een aanstekelijke energie en bakken vol zelfspot stelt deze jonge theatermaker de grote vragen: To Bi or not to Bi? Kiezen of van twee walletjes eten? Zijn biseksuelen altijd in voor een trio? En: bestaat biseksualiteit eigenlijk wel of is het ‘een fase’?

Daarna is er ruimte om samen feestelijk stil te staan bij 25 jaar LNBi met toespraken en korte herinneringen van mensen die in de afgelopen kwart eeuw een belangrijke rol hebben gespeeld in het LNBi of waarvoor de organisatie een belangrijke rol in hun leven heeft gespeeld.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Bob Angelo Fonds.

[Bron/Illustraties: LNBi – Bi-kleuren: CC-PsychoKim]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!