Terug naar overzicht

27 juni: Symposium Roze Ouderenzorg

Op donderdag 27 juni a.s. organiseert Roze 50+ samen met het VU medisch centrum, Rainbow City Rotterdam en zorginstelling AxionContinu een symposium over Roze Ouderenzorg. Het symposium wordt gehouden in woonzorgcentrum De Ingelanden, Louis Armstronglaan 800 te Utrecht. De opening zal worden verricht door staatssecretaris Martijn van Rijn (VWS).

Drie jaar na de uitreiking van de 1e landelijke Roze Loper, – hét certificaat voor LHBT- vriendelijkheid in de ouderenzorg – is er veel bereikt. Maar er is nog veel te doen om de positie van 50+ lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren.

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS zal het symposium openen, in het ochtendprogramma geeft drs. Petra van Mastrigt van Kiwa een presentatie over ‘de borging van De Roze Loper’, het gaat niet om de weg die je inslaat, maar het spoor dat je nalaat!” Als ontwikkelaar van de Tolerantiescan® en certificerende instelling is Kiwa vanaf het begin van de Roze Loper betrokken geweest bij de implementatie van het beleid. In vogelvlucht leert u wat nodig is om uw inspanningen te borgen, waarbij de initiatieven worden omgezet tot organisatiewaarden.

Professor dr.Tineke Abma van het VUmc geeft een verhandeling over “de verkleurende vergrijzing”. Onze vergrijzende bevolking neemt steeds meer kleur aan: ouderen met een of meer chronische aandoeningen, een andere culturele en etnische achtergrond, en andere seksuele gerichtheid zorgen voor een grotere diversiteit. Heteroseksuele waarden en ageism leiden tot stigmatisering en discriminatie, en kunnen ouderen weerhouden om zorg en ondersteuning te zoeken. Belangenorganisaties dagen zorginstellingen uit om meer aandacht te hebben voor seksuele diversiteit. Een uiteenzetting van demografische ontwikkelingen, theoretische invalshoeken en mogelijkheden voor een brede inclusie en partnerschap.

Voor het middagprogramma kunt u een keuze maken uit drie van de negen inspirerende workshops die we voor u verzorgd hebben. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd. Tevens is er een informatiemarkt. We sluiten de dag af met een borrel met hapjes.

SYMPOSIUM ROZE ZORG

Datum: donderdag 27 juni 2013
–         inloop: 9.30 uur
–         start: 10.00 uur
–         einde: 16.30 uur
Locatie: Woonzorgcentrum De Ingelanden, AvionContinu, Louis Armstronglaan 800 te Utrecht (Leidsche Rijn)
Inschrijving: klik HIER om u in te schrijven en uw drie voorkeuren voor de workshops door te geven
Kosten: € 35,-
Routebeschrijving: klik HIER voor de routebeschrijving Openbaar Vervoer en voor de auto.
NB: er rijdt ’s morgens een pendelbusje van AxionContinu van station Utrecht Terwijde naar de locatie De Ingelanden

Het symposium is bedoeld voor professionals in Zorg en Welzijn, beleidsmakers van gemeenten en ministeries, wetenschappers, roze ouderen en andere belangstellenden.

Actuele informatie kunt u vinden op de Roze 50 Plus-facebookpagina.

Consortium Roze 50 + is een samenwerkingsverband van ANBO, COC Nederland, MOVISIE en Vilans.

[Bron/Illustratie: Consortium Roze 50 Plus]