Terug naar overzicht

Afscheidssymposium voor Gert Hekma

Met een bijzonder afscheidssymposium op 15 en 16 juni vertrekt docent Homostudies Gert Hekma na 40 jaar onafgebroken inzet voor de ontwikkeling en vernieuwing van homo- en lesbostudies (1977-2017) bij de afdeling Sociologie, Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Het tweedaagse internationale afscheidssymposium Perils and Pleasures: Confronting Erotic Diversions vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek van de UvA, Singel 425, Amsterdam. (Nederlandse werktitel: Plezier en Perikelen van Seksuele Diversiteit: Risico en Rijkdom van Erotische Zijwegen en Afslagen).

Het is een inloop-conferentie in het Engels, waar twintig sprekers, jong en oud met wie Gert Hekma in zijn lange loopbaan heeft samengewerkt, verslag doen van hun onderzoeksprojecten in voordrachten van 15 minuten met 10 minuten nabeschouwing.

Voor uw informatie vind u programma en onderwerpen in bijgaand document Sheet Conference Program Perils and Pleasures.

AFSCHEIDSSYMPOSIUM voor GERT HEKMA

  • Data: donderdag 15 en vrijdag 16 juni 2017 – 09.45-17.30 uur
  • Locatie: Universiteitsbibliotheek van de UvA – Singel 425 te Amsterdam
  • Vrij toegankelijk en zonder registratie

Dit symposium is niet de enige activiteit in het kader van het afscheid van Gert Hekma. Op vrijdag 16 juni vanaf 19.30 uur wordt ter feestelijke afsluiting van het symposium The World Will Always Welcome Lovers – A Bibliomantic Meeting georganiseerd. Met medewerking van Benny Nemerovsky Ramsay, MILK Amsterdam en DJ Pensée. Locatie: Huis de Pinto – St. Antoniesbreestraat 69 te Amsterdam.

Op woensdag 20 september (15.00-17.00 uur) is de opening van de tentoonstelling ‘Rooie Flikkers en Homostudies UvA” bij IHLIA, derde etage van de Openbare Bibliotheek (OBA) – Oosterdokskade 143 te Amsterdam. Op diezelfde dag vanaf 17.00 uur houdt Gert Hekma daar ook de Mosse Lezing – locatie: Theaterzaal, 7de etage van de OBA.

[Bron: UvA – Foto, met dank aan Gert Hekma]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!