Terug naar overzicht

Amsterdam krijgt roze thuiszorgorganisatie

Amsterdam krijgt er een thuiszorgorganisatie bij: Gay Care Amsterdam. Het is de eerste thuiszorgorganisatie die zich richt op homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Gay Care wordt donderdag 10 april a.s. feestelijk gelanceerd.

Gay Care springt in het gat dat ontstaat omdat steeds meer wordt aangestuurd op mantelzorg. Veel LHBT’s hebben of zelf geen kinderen of geen directe familieleden in de buurt die een handje kunnen helpen als dat nodig is. Bovendien lopen veel oudere LHBT’s in de reguliere zorg aan tegen allerlei problemen. Ze worden vaak niet geaccepteerd of gediscrimineerd en voelen zich uitgesloten.

Met Gay Care Amsterdam organiseert de gemeenschap zichzelf door zorg te leveren aan deze specifieke groep. De lancering wordt verricht door de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg in het bijzijn van Gay Care Amsterdam-ambassadeurs André van Duin, Hans van Manen, Hans van Willigenburg, Liesbeth List, Boris Dittrich, Erwin Olaf en Ellie Lust.

COC Nederland staat op zich positief tegenover het initiatief van Gay Care om thuiszorg specifiek aan roze cliënten aan te bieden. Daarnaast pleit het COC er voor dat reguliere zorginstellingen, waaronder de aanbieders van thuiszorg, zich inzetten om een Roze Loper-certificaat te verwerven, waarmee duidelijk wordt dat ze LHBT-vriendelijke zorg aanbieden.

[Bron/Illustratie: Gay Care Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!