Terug naar overzicht

Amsterdamse organisaties: diversiteit maakt ons mens

Verschillende LHTB-, religieuze, maatschappelijke en culturele organisaties maken zich sterk voor diversiteit in Amsterdam. Dit doen zij door het uitdragen van de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’. De samenwerkende organisaties doen de oproep om te helpen de boodschap te verspreiden door deze op te hangen en te bespreken in je gebedshuis, op je werk, school en de sportclub, met je vrienden en je familie en via social media te delen onder #020diversity.

Oproep

Deze oproep wordt gedaan door een beweging van diverse organisaties in reactie op het ronddelen van flyers in Amsterdam West en Nieuw-West en een geweldsincident op de pont over het IJ, waarbij een (homo-) mannenstel gewond raakte.

diversiteit-maakt-ons-mens-klein

“De boodschap van de flyer en de wijze waarop deze inbreekt in het privédomein van Amsterdammers was voor mij reden om contact te zoeken met een aantal collega organisaties. Al snel werd duidelijk dat de boodschap van de flyer ook vanuit religieus perspectief onzin is.”, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam. “Juist dit zwart/ wit denken”, vervolgt Peter de Ruijter, “het ontkennen dat er bijvoorbeeld ook gelovige LHBT’s zijn, stuit alle deelnemende organisaties enorm tegen de borst. Vandaar dat we gezamenlijk deze boodschap onder de aandacht brengen bij alle Amsterdammers.”

Flyer

Met de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’ verwoorden alle deelnemende organisaties de gevoelens van afkeuring die vanuit alle hoeken van Amsterdam wordt geuit. De boodschap zal dit weekend en de aankomende week via flyers en posters tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), bijeenkomsten van LHBT’s en in gebedshuizen van joden, moslims en christenen onder de aandacht worden gebracht ofwel worden voorgedragen.

De flyer met de volledige boodschap is HIER te downloaden en wordt via verschillende sociale media van de ondertekenende organisaties verspreid.

Ondertekenende organisaties & personen:

diversiteit-maakt-ons-mens-ondertekenaars-klein

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft via zijn woordvoerder laten weten dat hij het initiatief van harte ondersteunt. De gemeenteraad van Amsterdam houdt op donderdag 27 oktober een spoeddebat over het verspreiden van de anti-homoflyers.

[Bron/Illustraties: COC Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!