Terug naar overzicht

Hoe strijdlustig ben jij? Doe de test van de Avro & COC

In samenwerking met het COC lanceert de AVRO vanwege de Amsterdam Gay Pride de online-test: Hoe strijdlustig ben jij? Een test die meet hoe actief jij je inzet voor emancipatie en gelijke rechten. Ook dit jaar zend de AVRO de Canal Parade op 4 augustus a.s uit – live op internet en 's avonds in een samenvatting.

Tolerantie en verantwoordelijkheidsgevoel staan centraal en daarmee past deze test als geen ander bij de kernwaarden van de AVRO: vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

'Als belangenbehartiger van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) legt het COC de bal voor de emancipatie op de stip', zegt COC-directeur Koen van Dijk. 'Maar als 1 miljoen LHBT's en 16 miljoen heteroseksuele Nederlanders niet strijdlustig meedoen, dan kunnen we niet scoren'.

De test kan ingevuld worden op avro.nl/gaypride.

Als het gaat om acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders is Nederland een progressief land. 91 procent van de bevolking zegt positief tegenover homoseksualiteit te staan. Toch blijkt de toleranti

relationship advice for women

e dunner dan het lijkt. Zo neemt bijna de helft van de Nederlanders aanstoot aan een zoenend mannenpaar, terwijl een zoenend heteropaar maar voor één op de tien Nederlanders aanstootgevend is.

Samen met het COC wil de AVRO een actieve houding stimuleren en mensen aansporen om gezamenlijk te strijden voor meer tolerantie en acceptatie.

Uitzending Canal Parade

Naast de compilatie-uitzending van de Canal Parade die de AVRO op zaterdag 4 augustus om 21.20 uitzendt op Nederland 3, is de volledige botenparade al vanaf 14.00 uur live te volgen via avro.nl/gaypride.

De presentatie is in handen van Cornald Maas en Ewout Genemans. Via Youtube.com/avro kunnen internationale kijkers meegenieten van de Canal Parade. Het commentaar daar wordt geleverd door Boom Chicago-acteur Michael Diederich.

[Bron: AVRO/COC NL]

zp8497586rq