Terug naar overzicht

Bekende Nederlanders maken kunst voor COC

Maandag 16 december zullen verschillende bekende Nederlanders harten maken om geld op te halen voor COC. O.a. Hans van Manen, Roxeanne Hazes, Claes Iversen en COC-voorzitter Astrid Oosenbrug laten hun creativiteit los op de kunstobjecten, die zullen worden geveild tijdens True Colors: het jaarlijkse fundraising feest van COC Nederland. True Colors vindt plaats op 26 januari 2020 in Paradiso. Met de opbrengsten ondersteunt COC kleinschalige LHBTI-initiatieven.

Harten
De hele middag (van 13.00 tot 18.00) werken de kunstenaars aan hun eigen unieke hart in Go Gallery in Amsterdam. Hiervoor hebben bn’ers houten harten tot hun beschikking. Ze worden begeleid bij het maken van de kunst door kunstenaar Marieke Hulsegge. De BN’ers zetten zich belangeloos in voor COC. Hans van Manen: “Ik draag het COC een warm hart toe en zet mij graag in voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.” Astrid Oosenbrug is blij met de steun van de BN’ers. “We zijn trots om de steun van deze geweldige mensen te mogen ontvangen.” De kunst is daarna nog een maand te bewonderen in de galerie.

Bob Angelofonds
Met de opbrengsten van de veiling ondersteunt COC kleinschalige LHBTI-initiatieven met het Bob Angelofonds. Bob Angelo startte de Nederlandse LHBTI-beweging omdat hij vond dat homo’s en lesbiennes elkaar moeten kunnen ontmoeten. Ontmoeting is nog steeds belangrijk voor LHBTI’s in Nederland, met name voor kwetsbare groepen als LHBTI-asielzoekers of –ouderen.

True Colors 
Op True Colors brengt het COC de veelzijdige Nederlandse LHBTI-beweging bijeen. Dit jaar zijn er wederom honderden LHBTI-initiatieven vertegenwoordigd in Paradiso, variërend van belangenclubs en bedrijfsnetwerken tot de regionale COC-verenigingen. Naast een feestavond is er een netwerk-event, silent disco, loterij, veiling, food court en de uitreiking van de Bob Angelo Penning. True Colors vindt plaats op zondag 26 januari 2020 van 16:00-02:00 uur in Paradiso, Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via truecolors.coc.nl/