Terug naar overzicht

Bevrijdingsdagfeest op het Homomonument

Op maandag 5 mei vieren we de bevrijding op het Homomonument in Amsterdam. Daar wordt vanaf 15.00 uur het Homomo: Bevrijdingsdag georganiseerd, met een keur aan DJ’s en een After Party in de Exit. 

The House of Hopelezz is er dit jaar ook weer bij met hun jaarlijkse loterij voor het goede doel. Dit jaar is dat het Pink Point Amsterdam, de ‘Gay VVV’ naast het Homomonument. Vanaf 19.00 uur verkopen de hooggehakte dames Jennifer Hopelezz, Gimme Moore, Miss Poezebel, Dash, Didi Licious en Pamela Andersom hun lootjes, tegen 20.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt. Koop je lootjes, wie weet win je een prachtige prijs en sowieso steun je het Pink Point. Het programma:

Homomonument Bevrijdingsdag 2014 - programma15.00 uur: de Grote TRUT Afterparty – TRUT-publiek, TRUT-Dj’s en TRUT-prijzen (1,50 voor een biertje).

18.00 uur: The G-Team & MC Devine.

19.00 uur: Dj When Harry Met Sally & The Imperial Armpits‘The lady with the moustache’ draait op festivals in binnen- en buitenland, van Dance Valley en Mysteryland tot Apenkooi en Valtifest. Haar sets zijn intelligent, toegankelijk en doordrenkt van tech-house, electro, disco en indie-rock. Naast haar opmerkelijke verschijning – in 2012 won ze een Gouden Kabouter in de categorie ‘Meest sexy dj met snor’ – staat When Harry Met Sally bekend als een dj die van elk optreden een feest maakt. ’We dance, we sweat, we spread. Let out that inner juice!’ De naam zegt het al: The Imperial Armpits houdt van zweten. Wat ooit begon als grap, is uit de hand gelopen tot een collectief van jonge dansers, acteurs, mimers, choreografen, performers en zelfs een scenograaf. Op de podia van Paradiso en Trouw en op feestjes in de theaters Bellevue en Frascati voerden ze vol enthousiasme en energie hun ideeën uit.

20.00 uur: Joost van Bellen & Misz Bunty Hij begon met draaien in Amsterdamse kraakcafés, was artistiek leider van de RoXY en introduceerde de housemuziek in Nederland. Hij lanceerde clubsucces Rauw en was medebedenker van Valtifest. Op zijn feesten komt muziek samen met kunst, eten, poëzie, mode en humor. Zijn onnavolgbare maar dansbare draaistijl varieert van disco tot punk, van rap tot house en van speedgarage tot electro. De oppergod van de Hollandse housescene is dé headliner van dit jaar.

21.00 uur: WannaBeAStar & Misz Bunty‘Haar set klinkt als goede seks’, jubelen haar fans. Jojanneke van der Veer, alias WannaBeAStar, is ‘een edgy, billenschuddend dansding met rauwe beats’. Ooit was ze gogo-danseres en frontvrouw van een eurodance-groep, nu is ze mama, anti-bontactiviste, columniste, zangeres en dj. Haar eclectische draaistijl reikt van hiphop tot house, disco tot electro en pop tot punkrock. Wannabeastar deed het eerder op Girlesque, Magneet en Milkshake. Met haar dijk van een stem verovert Marielle Dijkhuizen – Misz Bunty – clubs, feesten en festivals over de hele wereld. Ze begon haar carrière als leadzangeres van punkrock-, funk- en soulbands. Haar eerste optreden als MC was in de legendarische club RoXY, later volgden Now&Wow, Mazzo en de Melkweg. Ze werkte met Roog, Deep Dish en David Guetta. Op dit feest is Misz Bunty de vocale sidekick van Wannabeastar en Joost van Bellen.

22.00 uur: Monsieur Plastique & MR. Cremer & Christal Empire – Monsieur Plastique was nooit van plan om party socialite, performancekunstenaar, host, MC, DJ en alleskunnende creatieve dolleman te worden – maar oh, wat is hij er gek op! MR.Kremer begon drie jaar geleden te draaien in een eclectische stijl, maar raakte meer en meer verliefd op housemuziek. Los van elkaar stonden ze in Paradiso en Club NYX en op Lowlands en Milkshake. Samen zijn ze MR.Monsieur en ze sluiten het Bevrijdingsfeest af met een snoeiharde set.

23.00 uur: Afterparty in de Exit, Reguliersdwarsstraat.

[Bron/Illustraties: Homomonument Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!