Terug naar overzicht

BeyonG lunchte met de koning en koningin

Onze eigen BeyonG Veldkamp, van COC’s Respect2Love en Trans United, werd uitgenodigd voor een lunch met de Koning en Koningin. Willem-Alexander en Máxima ontvingen BeyonG en 26 andere ‘uitblinkers’ op Paleis Noordeinde om ze te eren voor hun bijzondere prestaties.

BeyonG, trans of color, zet zich bij het COC in als rolmodel voor biculturele transgenders, lesbiennes, homo’s, bi’s en intersekse mensen. Ze is betrokken bij COC’s Respect2Love en Trans United. Voor haar bijzondere inzet ontving ze in mei 2017 de Jos Brink Innovatieprijs voor LHBTI-emancipatie uit handen van minister Jet Bussemaker (OCW).

“Dat ik ben uitgenodigd door de Koning en de Koningin betekent heel veel voor mij en ook voor de biculturele- en de transgendergemeenschap. Het laat zien dat we er mogen zijn, en dat we ons zelf mogen zijn”, zei BeyonG na afloop. “Een geweldige dag, die ik nooit meer zal vergeten.”

Kijk hieronder het filmpje van BeyonG bij paleis Noordeinde.

Zelf bicultureel en LHBTI? Sluit je aan bij COC’s Respect2Love of Trans United!

[Bron: COC NL, Koninklijk Huis – Video: Geert van Tol (muziek: Beyoncé – ‘I was here’) – Foto: Rijksvoorlichtingsdienst – Jeroen van der Meyde]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!