Terug naar overzicht

BI VISIBILITY DAY 2017

Zaterdag 23 september is Bi Visibility Day. In ons land wordt dat vandaag in Rotterdam gevierd met activiteiten georganiseerd door het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) die samenvallen met de Rotterdam Pride.

Bi Visibiliy Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september. Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen. De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.

Activiteiten t.g.v. BI-VISIBILITY DAY 2017 in ons land:

BI-VLAG bij de ROTTERDAM PRIDE WALK – Bi-Visibility Day valt dit jaar opnieuw samen met de Rotterdam Pride Walk, waardoor LNBi die dag super zichtbaar kan beginnen met een supergrote Bi-vlag.

Het verzamelpunt is Leuvehoofd, bij het koopvaardijmonument de Boeg – dit is vlakbij de Erasmusbrug en het metrostation Leuvehaven. Het begint om 11.00 uur, verzamelen vanaf 10.30 uur.

De route is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Er zijn enkele stukjes niet toegankelijk voor rolstoelen, maar dan is er wel een toegankelijk omweggetje beschikbaar, bijv. een fietspad naast de trap op de route.

Voor meer informatie – zie ook het officiële Rotterdam Pride Walk-evenement.

BI VISIBILITY DAY BORREL – blijf wat drinken na de Pride Walk en kom gezellig naar Brasserie Engels, direct naast Rotterdam CS en op loopafstand van Rotterdam centrum en het Schouwburgplein, de locatie van het Pride festival en het eindpunt van de Pride Walk. LNBi is te herkennen aan de Bi-vlag. Brasserie Engels is rolstoeltoegankelijk en heeft een rolstoeltoegankelijk toilet.

Bi Visibility Day werd voor het eerst gevierd in 1999 in de Verenigde Staten en bedacht door drie bi-activisten: Wendy Curry, Michael Page en Gigi Raven Wilbur. Het idee om een dag specifiek voor biseksuelen te organiseren, naast de al bestaande evenementen rondom LHBTI-thema’s, is een reactie op de vooroordelen rondom biseksualiteit en de marginalisering van biseksuelen bij zowel heteroseksuelen als de LHBTI-gemeenschap. Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van biseksuelen veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen hetero- en homoseksueel.

[Bron: LNBi – Foto Bi-vlag brandbox: CC-Peter Salanki – Foto Bi-vlag Pride Walk: Erwin Heyl/LNBi]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!