Terug naar overzicht

BiBoot op tournee door Nederland – eerste stop Utrecht

Op zondag 19 maart zal BiBoot on Tour vanaf 16.00 uur neerstrijken in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht in Utrecht. Op die dag presenteert het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) ook de eerste ambassadeurs voor de BiBoot 2017.

Om iedereen de kans te geven vooraf al kennis te maken met de organisatie achter de BiBoot, met andere (potentiële) deelnemers of met biseksualiteit in het algemeen, worden er de komende maanden door het hele land heen BiBoot on Tour-evenementen georganiseerd. De eerste stop is Utrecht.

Het LNBi is trots dat er op 5 augustus 2017 voor het eerst in de geschiedenis van de Canal Parade een boot meevaart die specifiek aandacht vraagt voor biseksualiteit. Dit biedt iedereen die zich niet binnen de hokjes hetero of homo/lesbisch vindt passen een unieke kans om de vele gezichten van biseksualiteit (bi/pan/demi/etcetera) aan de wereld te tonen. De aanmeldingen voor een plaats op de boot stromen binnen, maar er is zeker nog plek om mee te varen.

BiBoot-ambassadeurs

In Utrecht zullen ook de eerste BiBoot-ambassadeurs gepresenteerd worden.  Joeri Dijkerhof geniet bekendheid vanuit de tv-wereld en liet zien hoe vanzelfsprekend biseksueel je kan zijn, Astrid Oosenbrug komt uit de landelijke politiek, was openlijk biseksueel PvdA-Tweede Kamerlid, en is bekend om haar voortdurend opkomen voor iedereen die door de maatschappij achtergesteld wordt. Uiteraard is er volop ruimte om met elkaar kennis te maken, vragen te stellen en ideeën te spuien.

Voor meer informatie zie de site BiBoot.nl.

[Bron/Illustratie: LNBi]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!