Terug naar overzicht

Bizarre uitspraken van Mariska Orbán-de Haas

Homo's hebben 'schokkend veel sexpartners' en 'heel veel meisjes die lesbisch zijn, zijn vroeger misbruikt' – dat zijn maar twee voorbeelden van de bizarre uitspraken over homoseksualiteit van Mariska Orbán-de Haas in het nieuwe nummer van magazine Fabulous Mama

De hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad deed vorige week al veel stof opwaaien in een uitzending van Pauw en Witteman. Daar stelde ze in een discussie met Barbara Barend over lesbisch ouderschap dat een kind niet goed kan opgroeien in een gezin met twee moeders of twee vaders. Orbán vroeg zich in de talkshow af hoe een meisje dat opgroeit met twee vaders zelf een goede moeder kan worden, of een goede minnares. En hoe je met twee moeders een goed man- of vrouwbeeld krijgt. Uitspraken die ze kort daarna nog eens dunnetjes overdeed in Het Parool.

In Fabulous Mama overtreft ze dat nog eens. In de coverstory van het magazine zegt ze namelijk ook dat ze ongerust zou zijn als haar dochter lesbisch of haar

rachel ray s dog food

zoon homo zou zijn.

“Vooral als mijn zoon homo is, omdat homo’s schokkend veel sekspartners hebben in hun leven. (…) Ik zou bang zijn voor ziektes en misbruik. Er zijn heel veel jongens van 15 of 16 die misbruikt worden door oudere mannen. En heel veel meisjes die lesbisch zijn, zijn vroeger misbruikt.”

Orbán-de Haas zegt in Fabulous Mama dat ze aan haar twee oudste kinderen (een meisje van 6 en een jongen van 4) al kan zien dat ze niet lesbisch en homo zijn. “Maar als ze het worden, heb ik het gevoel dat wij als ouders iets fout hebben gedaan.”

Het interview met Orbán werd gehouden door hoofdredacteur Phaedra Werkhoven van Fabulous Mama. Zij zegt daarbij te hebben geprobeerd door te dringen tot de kern, bijvoorbeeld met een vraag als ‘Had jij dan geen seks voor het huwelijk?’. In haar blog op de website van Fabulous Mama schrijft Werkhoven: “Ze had geen seks met haar ex-vriend. Ik vroeg door omdat ik het niet geloofde, maar ze bleef erbij. Tot ik haar nog opbelde een paar dagen na ons gesprek. Ze gaf aan dat ze eigenlijk teveel gezegd had, omdat het zo’n ‘gezellig gesprek’ was. En ze wilde liever passages eruit hebben over haar ex-vriend. Dat wilde ik niet, omdat, zei ik ‘het nogal belangrijk is vanwege je beweringen over geen seks voor het huwelijk. Of wilde je zeggen dat je toch wel seks had?’ Ja dus. Wat een verrassing.”

[Bronnen: GK, Fabulous Mama]

zp8497586rq