COC Nederland is de federatie van 23 volstrekt zelfstandige en onafhankelijke lokale COC-lidverenigingen. Op het kantoor van COC Nederland werken 25 professionele medewerkers. In landelijke werkgroepen en de lokale COC-lidverenigingen wordt wel vooral met vrijwilligers gewerkt. Het COC krijgt geen structurele overheidssubsidies. De activiteiten van het COC worden vooral gefinancieerd uit projectfinancieringen. Contributies van leden vallen voor het overgrote deel toe aan de zelfstandige lidverenigingen. Financieel is het COC een gezonde en krachtige organisatie met een hoog mediaprofiel die midden in de homobeweging en de samenleving staat.
Het COC stelt zich ten doel maatschappelijke hervormingen in gang te zetten en te stimuleren, die de integratie van homoseksualiteit en de persoonlijke emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuelen bevorderen.
Zij doet dit door het:
– Actief voeren van lobby’s op nationaal en internationaal niveau. Meestal onzichtbaar achter de schermen, soms via de media.
– Verbeteren positie van specifieke groepen homo’s, lesbo’s biseksuelen en transgenders, zoals verstandelijk gehandicapten, jongeren, doven, allochtonen en ouderen, middels specifieke projecten
– Bieden van opvang en mogelijkheden tot ontmoeting, vooral door de lokale lidverenigingen met ondersteuning van COC Nederland.
– NIEUW: Vorm geven aan projecten in de samenleving om passieve tolerantie om te vormen tot actieve tolerantie in de samenleving. Dit definiëren we als de derde fase in de emancipatiestrijd. Multiculturele dialoogprojecten en actieve inzet op homo-veiligheidsbeleid zijn daar concrete voorbeelden.
Takenpakket:
– algemene leiding over het Landelijk Kantoor;
– eindverantwoordelijk voor projectmanagement, financiën, algemene organisatie en personele aangelegenheden;
– ondersteuning van het bestuur, waaronder beleidsontwikkeling en het onderhouden van relevante netwerken;
– afstemming tussen COC-verenigingen en landelijke activiteiten;
– aansturing van gelieerde stichtingen en landelijke werkgroepen.
Opleiding, kennis en ervaring:
– HBO+, universitair of vergelijkbaar niveau, aangevuld met kennis van management;
– ten minste zes jaar managementervaring in verschillende functies, waarvan tenminste één die van directeur met een vergelijkbare verhouding tot een bestuur;
– veranderingsprocessen op basis van bestuursbesluiten kunnen vormgeven;
– aantoonbaar commercieel en financieel inzicht en ervaring, met name op het terrein van strategie, administratieve organisatie en fondsenwerving;
– ervaren in het werken met de combinatie professionals en vrijwilligers;
– sterk ontwikkeld politiek gevoel;
– affiniteit met de doelgroep van het COC.
Kwaliteit en persoonlijkheid:
– situationeel en coachend leidinggevende met managementkwaliteiten;
– bindende zakelijke instelling met sturing op competenties;
– stimulerend en motiverend in staat zijn tot professionele teambuilding;
– integer, energiek, overtuigend, stressbestendig, flexibel, creatief en innovatief.
Selectieprocedure:
Er is gekozen voor een uitgebreide selectieprocedure waar naast het bestuur ook de personeelsvertegenwoordiging bij is betrokken. Naast een drietal interviews op basis van het STAR-model zal ook een diepte-interview met de voorzitter van COC Nederland over strategie en visie plaats vinden. Voor dit gesprek zal de kandidaat materiaal ter voorbereiding toegezonden krijgen. De bedoeling is dat 1 mei de nieuwe directeur in functie treedt.
Voor deze leidinggevende functie biedt COC Nederland een salaris passend bij de zwaarte van de functie.
Voor verdere inlichtingen over deze functie kan contact opgenomen worden met Quirine Diesbergen, secretaris COC Nederland, tel 020 623 45 96.
Belangstelling? Tot uiterlijk 11 maart 2006 kunt u een uitgebreide brief voorzien van uw c.v. met motivatie zenden o.v.v. ‘sollicitatie’ naar: COC Nederland – Postbus 3836 – 1001 AP Amsterdam.
Of per mail naar: sollicitatie