Terug naar overzicht

Brievenactie voor meerouderschap van start - doe mee!

COC Nederland en Meer dan Gewenst starten op vrijdag 26 juli een brievenactie voor een meerouderschapswet. Dat maken de belangenorganisaties bekend aan de vooravond van Pride Amsterdam 2019. Dus stuur je brief of e-mail vandaag nog naar [email protected]!

“Met z’n allen gaan we de politiek laten zien hoe gewoon meeroudergezinnen zijn en hoe belangrijk het is dat de regering ze nu eindelijk beschermt met een goede wet”, zeggen COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en Meer dan Gewenst-voorzitter Luc Nibbeling over de actie.

SCHRIJF NU!

Je kunt je brief of e-mail sturen naar [email protected]. Wij zorgen dat je verhaal wordt bezorgd bij Kamer en kabinet. Iedereen mag meedoen: mensen die solidair zijn met meeroudergezinnen, ouders en kinderen in meeroudergezinnen, opa’s, oma’s, andere familie, vrienden en ieder ander die vindt dat er snel een meerouderschapswet moet komen.

In je brief of e-mail kan je kabinet en Kamer laten weten dat je vindt dat de meerouderschapswet er snel moet komen en waarom.

Bijvoorbeeld omdat je solidair bent met meeroudergezinnen en vindt dat de politiek z’n belofte moet nakomen om meerouderschap snel te regelen. Omdat elk kind recht heeft op een goede juridische band met z’n ouders, of dat nou één, twee, drie of vier ouders zijn.

Ben je onderdeel van een meeroudergezin? Dan wil je de politiek misschien laten weten dat meeroudergezinnen hele gewone gezinnen zijn waar niets mis mee is, dat jullie heel gelukkig met elkaar zijn en dat jullie graag willen dat de wet jullie gezin nu eindelijk erkent.

Of misschien wil je laten weten dat je het belachelijk vindt dat er nog steeds geen wet is. En dat de wet nu net doet alsof je derde of vierde vader of moeder geen familie zijn. Dat je kind wees wordt als z’n twee juridische ouders overlijden. Dat je kind allerlei financiële nadelen heeft omdat z’n derde en vierde ouder officieel geen familie zijn?

Schrijf het vandaag nog op en stuur het naar [email protected]!

Het kabinet maakte op 12 juli bekend dat het weigert om een meerouderschapswet in te dienen. Dat terwijl lijsttrekkers van acht partijen, waaronder regeringspartijen VVD en D66, al in 2017 in COC’s Regenboog Stembusakkoord beloofden om meerouderschap snel te regelen.

De staatscommissie Herijking Ouderschap adviseerde de regering in 2016 om met een meerouderschapswet te komen. Voorzitter Aleid Wolfsen schreef dat de leden van zijn commissie ‘het meest [werden] geïnspireerd en overtuigd door de vaak zeer persoonlijke, integere en openhartige verhalen’ van meeroudergezinnen.

Zo gaan we samen de Kamer en de regering ook overtuigen!

[Bron: COC NL & Meer dan Gewenst – Foto Meeroudergezin: Werry Crone]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?