Terug naar overzicht

COC Limburg wint Nationaal COC Songfestival

COC Limburg is met het lied ‘Isabelle’ van Floortje Hover de winnaar van het Nationaal COC Songfestival 2018. Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek ‘Isabelle’ de winnaar met 191 punten. De inzending van COC Rotterdam-Rijnmond eindigde met 158 punten op een tweede plaats, derde werd COC Kennemerland met 141 punten.

Na enkele jaren van afwezigheid was COC Limburg weer terug op deze landelijke ‘regenboogliedjes’ wedstrijd. Floortje Hover is een Nederlandstalige singer-songwriter. In 2016 heeft ze, naast het uitbrengen van haar debuutalbum “Onderweg”, ook succesvol haar studie aan het Conservatorium afgerond. Haar repertoire bestaat uit eigen, Nederlandstalige liedjes die zich het best laten vangen onder de noemer kleinkunst. Hierbij begeleidt ze zichzelf op gitaar. Haar liedje ‘Isabelle’ heeft ze geschreven voor en over haar vriendin.

“We bedanken Amsterdam voor de geweldige show en feliciteren COC Limburg met hun overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25ste editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

Het Nationaal COC Songfestival werd vorig jaar gewonnen door Dana Petlan met haar liedje De Tijd namens COC Amsterdam en werd daarom in de hoofdstad gehouden in De Duif. De liedjes werden tijdens de finale beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestond dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer/songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh.

Het Nationaal COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Aanleiding daarvoor was de teleurstellende score van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor mocht Nederland het daarop volgende jaar niet aan het festival deelnemen. COC Limburg bedacht toen als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes over seksuele en genderdiversiteit. Zie HIER voor meer informatie over het Nationaal COC Songfestival.

[Bron/Foto’s: COC Nationaal Songfestival]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?