Terug naar overzicht

COC Midden-Nederland winnaar COC Songfestival 2015

Zanger PeeJee heeft namens COC Midden-Nederland met het nummer ‘Ga je mee?’ het 21ste Nationaal COC Songfestival gewonnen. Het festival werd dit jaar in een vol Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen gehouden.

Dit betekent dat PeeJee namens COC Midden-Nederland de wisselbeker in ontvangst mocht nemen en het festival volgend jaar in Utrecht gehouden wordt. COC Midden-Nederland won het festival eerder in 2003.

COC Songfestival 2015 - winnaar PeeJee voor COC Midden-Nederland met bokaal

PeeJee – Ga je mee? – In het winnende lied maakt PeeJee in gedachten mooie reizen en racet hij met zijn lief in een gele Deux Chevaux over bergweggetjes. PeeJee (Peter Jan Kok) werd begeleid door Gerrit van Balen en Tadjiro Velzel, twee muzikale helden uit zijn middelbare schooltijd.

Op de tweede plaats eindigde Diana & Alexander voor COC Noord-Holland Noord met het lied ‘Werkelijkheid’ over liefde en loslaten. Derde werd Theatergroep De Muur voor COC Nijmegen met ‘Glazen Muur’, een nummer over schijntolerantie.

Aan het 21ste Nationaal COC Songfestival in Nijmegen werd door 12 COC-verenigingen en DWH Delft deelgenomen. De vakjury werd geleid door Ronnie Tober, met ‘Morgen’ in 1968 voor ons land deelnemer aan het Eurovisie Songfestival.

[Bron/Foto’s: COC Songfestival, COC Midden-Nederland]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!