Terug naar overzicht

COC Midden-Nederland wint Nationaal COC Songfestival

COC Midden-Nederland is met het lied ‘Harmony’ van Luz Bravo de winnaar van het Nationaal COC Songfestival 2019. Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek ‘Harmony’ de winnaar met 194 punten. De inzending van DWH Delft eindigde met 133 punten op een tweede plaats, derde werd COC Leiden met 131 punten.

Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Luz Bravo – artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo – al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen. Ze heeft bij meerdere kinderkoren gezeten en zanglessen gevolgd. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals. Haar winnende lied ‘Harmony’ gaat over de Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo’n dag vult.

“We bedanken COC Limburg voor de geweldige show en feliciteren COC Midden-Nederland en Luz Bravo met hun overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Midden-Nederland georganiseerd gaat worden”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

Nationaal COC Songfestival 2019 – reportage TwitchTV – COC Limburg

Na de overwinning van COC Limburg vorig jaar, door Floortje Hover met haar lied ‘Isabelle’, werd dit jaar op zaterdag 9 november de grote finale van het Nationaal COC Songfestival in het Munttheater van regenboogstad Weert georganiseerd. Tijdens de zilveren editie van deze ‘regenboogliedjes’-wedstrijd hebben elf inzendingen om de overwinning gestreden. De inzendingen zijn allen vertegenwoordigers van diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

De liedjes werden tijdens de finale beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestond dit jaar uit een viertal prominenten: zangeres Ingrid Simons (bekend van De Toppers, televisieprogramma ‘Ik Hou van Holland’ en betrokken bij diverse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival), presentator Jens Geerts (bekend gezicht van de zender OUTtv en verslaggever voor het Eurovisie Songfestival), radiomaker bij KRO-NCRV Hijlco Span (presenteert elke werkdag het radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5) en topmodel Loiza Lamers (bekend als eerste transgender winnaar van ‘Holland’s Next Topmodel en deelnemer televisieprogramma Expeditie Robinson).

Het Nationaal COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Aanleiding daarvoor was de teleurstellende score van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor mocht Nederland het daarop volgende jaar niet aan het festival deelnemen. COC Limburg bedacht toen als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes over seksuele en genderdiversiteit.

[Bron/Foto: Nationaal COC Songfestival]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?