Terug naar overzicht

COC-prijs voor Martin Oortwijn

Martin Oortwijn heeft de Bob Angelo-oorkonde gekregen voor zijn jarenlange inzet voor het Cocktail-project van COC Midden-Nederland, het maatjesproject dat zich inzet voor het welzijn van LHBT-asielzoekers.

Martin Oortwijn – rechts op de foto – kreeg de Bob Angelo-oorkonde uitgereikt op woensdag 12 april tijdens de Algemene Vergadering van COC Midden-Nederland. Na vijf jaar coördinator geweest te zijn van het Cocktail-project nam hij daar afscheid. Een gelegenheid die door COC Nederland werd aangegrepen om Oortwijn te bekronen voor zijn voorbeeldige staat van dienst als het gaat om het vergroten van het welzijn van LHBT-asielzoekers.

De Bob Angelo-oorkonde werd uitgereikt door Koen van Dijk, directeur van COC Nederland. Die maakte bij de uitreiking duidelijk dat het Cocktail-project onder de inspirerende leiding van Oortwijn waardevolle ondersteuning biedt aan een kwetsbare groep LHBT’s, waarvoor hulp, opvang, ‘roze inburgering’ en welkom vanuit de LHBT-gemeenschap erg belangrijk is.

“Het Cocktail-project is bovendien een model geworden voor andere COC-verenigingen. Mede door de inzet van Martin Oortwijn zijn er nu in het hele land COC-maatjesprojecten die zich inzetten voor LHBT-asielzoekers”, zei Van Dijk.

COC-Midden-Nederland-CocktailCocktail is het maatjesproject van COC Midden-Nederland, dat zich richt op LHBT-nieuwkomers: vluchtelingen, asielzoekers en migranten. Naast het koppelen van een vrijwilliger aan een ‘nieuwkomer’, geeft Cocktail ook gerichte voorlichting om de positie van allochtone LHBT’s in asielzoekerscentra en in de samenleving te verbeteren.

Vanaf 1998 wordt door COC Nederland op gezette tijden een Bob Angelo-oorkonde uitgereikt aan personen en/of organisaties die een bijzondere prestatie geleverd hebben ter bevordering van de LHBT-emancipatie. De prijs is vernoemd naar Niek Engelschman (1913-1988), die onder de schuilnaam ‘Bob Angelo’ in 1946 medeoprichter en eerste voorzitter was van het COC.

[Bron: COC NL – Foto uitreiking Bob Angelo-oorkonde: COC NL-JvZ]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!