Terug naar overzicht

COC start inzamelactie voor homomonument Madurodam

Steun het Homomonument in Madurodam

Organisaties en particulieren die dit initiatief willen steunen kunnen een bedrag overmaken op rekeningnummer 67.37.85.025 t.n.v. COC Nederland te Amsterdam onder vermelding van ‘Madurodam’. Als u als organisatie vermeld wil worden op de akte van aanbieding, dan geldt een minimumbijdrage van 150 euro.

Waarom?

Het COC bestaat dit jaar 60 jaar. Vorig jaar heeft het COC een nieuwe ambitie geformuleeerd: zorgen dat wat in de wet staat ook als norm wordt in onze samenleving. Een homomonument in Madurodam is een mooie manier om zowel Nederlanders als internationale toeristen in aanraking te brengen met homoseksualiteit in Nederland.

Achtergrond

Afgelopen jaren is er regelmatig door verschillende mensen gesproken over een miniatuur homomonument in Madurodam. Tot op heden is het echter nooit tot uitvoering gekomen Daarom heeft COC nu initiatief genomen om in samenspraak met de kunstenaar van het homomonument, de initatiefnemers en de stichting homomonument het homomonument in Madurodam echt gerealiseerd te krijgen.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het een monument wordt aangeboden door de hele homogemeenschap aan de samenleving. Vandaar ook de oproep aan de hele gemeenschap om het initiatief te ondersteunen.

Organisaties en individuen die geld doneren krijgen een naamsvermelding op de akte van aanbieding. Ook zullen logo’s op de folders die beschikbaar komen worden afgedrukt.

De kosten bedragen 20.000 euro. Deze kosten zijn bedoeld voor de ontwerp- en bouwkosten, maar ook voor de afkoop voor een periode van tien jaar plaatsing en onderhoud door Madurodam en de folders die meertalig beschikbaar komen voor bijvoorbeeld toeristen en schoolklassen die Madurodam bezoeken. In de folder komt informatie over het homomonument, over 60 jaar homo-emancipatiestrijd in Nederland en over het belang van sociale acceptatie van homoseksualiteit in de moderne samenleving.

Mocht er meer geld binnenkomen dan noodzakelijk, dan zal dat geld worden ingezet voor een zichtbaarheidcampagne van de betekenis van het homomonument (verleden – heden – toekomst) op scholen.