Terug naar overzicht

COC vaart met 'I have a dream'-boot

De COC-boot staat tijdens de Canal Parade 2014 in het teken van de I have a dream-speech van Martin Luther King. Het COC roept Nederland op om mee te vechten voor een wereld waarin lesbiennes, homo’s, bi’ en transgenders (LHBT’s) gelijk worden behandeld.

“De droom van een wereld waarin iedereen gelijk is, werd zelden zo krachtig en inspirerend verwoord als door Martin Luther King. Wij delen zijn droom”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. “Met activisten uit tal van landen vechten we elke dag voor zo’n wereld. Als iedereen meevecht, kunnen we samen de droom verwezenlijken. Dat dromen soms uitkomen, blijkt maar weer uit het feit dat de Oegandese anti-homowet vrijdag ongrondwettig werd verklaard.”

Aan boord van de COC-boot (boot nummer 25) zijn LHBT’s uit landen als Oeganda, Nigeria, Jamaica en Syrië. Het COC roept toeschouwers op om de strijd van deze mensen te steunen met een bijdrage aan het Pride Fonds van COC Nederland en Amnesty International.

Kolkende regenboog

De COC-boot vraagt aandacht voor het feit dat homoseksualiteit strafbaar is in 76 landen. Dit sombere beeld gaat gepaard met de hoopvolle woorden van Martin Luther King. Bij King’s conclusie dat gelijkheid uiteindelijk zal overwinnen, verandert de COC-boot in een kolkende regenboog, het symbool voor LHBT-emancipatie.

Het COC ondersteunt LHBT-organisaties in tal van landen bij de opbouw van een eigen, sterke en zelfbewuste LHBT-gemeenschap. Daarnaast vraagt het COC, samen met LHBT-activisten van over de hele wereld, aandacht voor LHBT-mensenrechten bij internationale organisaties als de VN, de OVSE en de Raad van Europa.

Ook boten van Roze 50+ Nederland en COC-jongerenorganisatie Expreszo varen mee in de ‘COC-vloot.’ Gerard Joling en Gordon vormen het boegbeeld van de Roze 50+ ouderenboot (boot 75) van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans. De Expreszo-jongerenboot (boot 7) heeft als thema ‘Helden voor de Liefde’ en staat volledig in het teken van superhelden uit het dagelijkse leven. Het Roze Gebaar, de COC-community voor auditief beperkten, vaart mee op de boot van Kentalis (boot 39), een instelling die onder meer zorg en onderwijs verzorgt voor auditief beperkten.

[Bron: COC NL – Foto COC-boot Canal Parade 2013: Arno Ouwejan]

CANAL PARADE 2014 COC-boot I HAVE A DREAM

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!