Terug naar overzicht

D66: “Waarom loopt Nederland uit de pas over Sotsji?”

D66 vindt dat Nederland met het besluit van het Kabinet om de Koning, premier en de minister van Sport af te vaardigen naar de Olympische Spelen in Sotsji internationaal uit de pas loopt.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma; “Obama, Merkel, Hollande en Cameron gaan niet.  Maar Nederland stuurt een delegatie van het hoogste niveau en kiest ervoor om internationaal uit de pas te lopen. Niemand wil een boycot van de Olympische Spelen, ook D66 niet. Maar er zijn honderd tussenwegen te verzinnen.”

Dialoog

Ook D66 vindt dat Nederland vooral in dialoog moet blijven om Rusland ervan te doordringen dat mensenrechten verbeterd moeten worden. Zo is de situatie voor homo’s in het land schrijnend en onveilig.

Sjoerdsma: “Het kabinet moet de Koning niet naar Sotsji sturen en ook de premier zou moeten wegblijven als signaal. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken had moeten gaan voor de dialoog. En minister Schippers van Sport voor de sporters. Dan geven we het signaal, voeren de dialoog en steunen we de sporters.”

[Bron/Illustratie: D66]