Terug naar overzicht

Dana International vaart mee tijdens Canal Parade

Dana International vaart op zaterdag 2 augustus a.s. mee op de Joodse Boot tijdens de Canal Parade. De Israëlische Eurovisie Songfestivalwinnares treedt op zondag 3 augustus ook op tijdens het grote slotfeest van de Amsterdam Gay Pride op het Rembrandtplein.

Dat is bekend gemaakt door EXODAYS – het LHBTI-netwerk dat de Joods Boot organiseert. Dana International won in 1998 het Eurovisie Songfestival met het nummer Diva.

“Ik ben gek op Amsterdam”, laat Dana International weten. “Ik roep iedereen op – Joods en niet-Joods, besneden en onbesneden, LHBT en straight ally – om met ons mee te varen. De Joodse boot is voor iedereen en gaat over diversiteit, verbondenheid en vrede. Ik weet zeker dat op deze manier de Messias er snel aankomt.”

Kaarten om mee te varen op de boot met Dana International kunnen gekocht worden via de site van EXODAYS. Met die kaarten kun je op vrijdag ook aanwezig zijn bij de grand opening – waar Dana International ook bij aanwezig is – en tal van andere activiteiten. Zie HIER voor het bestellen van kaarten.

EXODAYS 1 - Joodse Boot Canal Parade 2014 met DIVA INTERNATIONAL

Op de Joodse Boot wordt verder meegevaren door rabbijn Marianne van Praag van de Liberale Joodse Gemeente Den Haag. De Joodse Boot krijgt steun van Stephen Fry – die er graag bij geweest zou zijn – en van Barbara Barend en burgemeester Onno Hoes van Maastricht.

Naast Dana International vaart ook Conchita Wurst, de winnares van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, mee tijdens de Canal Parade. Zij vaart mee op de boot van Gay Care Amsterdam en zal op zondag ook op het Rembrandtplein optreden.

[Bron/Illustraties: EXODAYS]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!