Terug naar overzicht

DARE organiseert festival voor de 'roze’ vrouw'

Op zaterdag 13 september a.s. in Den Haag organiseert DARE, de één jaar oude Haagse community voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen, het eerste DARE Festival in Bink36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Te gast zijn D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp, modejournaliste en NRC-columniste Aynouk Tan, de Turkse activiste Döne Fil, de prijswinnende dj Sjeazy Pearl en de Nederlandse Amy Winehouse.

Het programma begint om 13.00 uur en is veelzijdig. Tijdens de talkshow wordt gediscussieerd over emancipatie, veiligheid en empowerment. Gastvrouw is Ingrid Jansen, bekend van RTL’s Telekids en Avro’s Junior Dance.

Hierna kunnen bezoekers kiezen uit vier workshops: ‘Hoe vormt mode je identiteit?’ gegeven door Aynouk Tan, ‘Weerbaarheid’ verzorgd door Movisie, ‘Geloof, past God in een modern leven?’ onder leiding van dominee en oprichter van de Internationale Roze Kerk in Den Haag Barbara Rogoski, ‘Zelfacceptatie, het vormgeven van je leven na je coming out’ geleid door COC-maatschappelijk werkster Marianne Steijnis. Naast de vier workshop presenteren wij met trots de documentaire Wij willen ook een kind van Mirella van Markus, televisiepresentatrice bekend van (SBS6) Hart van Nederland en (KRO) Goedemorgen Nederland en bestuurslid van COC Nederland.

Veiligheid

“DARE is een jaar geleden in het leven geroepen om vrouwen te ontmoeten, te discussiëren en te dansen. Dat is precies wat we tijdens dit festival willen doen”, vertelt organisatrice Hodo Essa. Daarnaast is er tijdens de talkshow aandacht voor veiligheid en empowerment. “Dat zijn belangrijke thema’s tijdens het festival”, zegt haar collega Susan Kemerink. “Per week zijn er in Nederland gemiddeld drie meldingen van anti-homogeweld. Verder blijkt uit onderzoek van o.a. Movisie dat agressie en geweld tegen lesbische, biseksuele en transgender-vrouwen vaker voorkomt dan gedacht, maar dat deze slachtoffers minder melding doen van geweldsincidenten dan homomannen. Hoogste tijd dus om dit thema extra te belichten!”.

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) maakt zich hier hard voor. In haar periode als voorzitter van COC Nederland zwengelde zij de discussie aan over ‘weigerambtenaren’ en werkte zij eraan dat scholieren verplicht voorlichting krijgen over seksuele diversiteit. Tijdens het DARE Festival neemt ze op het podium plaats naast o.a. Döne Fil, ambassadeur van Respect2Love en initiatiefneemster van de eerste Turkse Boot tijdens de Canal Parade vorig jaar.

Entertainment en party

Tijdens de dinershow vanaf 18.00 uur kunnen bezoekers tegelijkertijd eten en genieten van optredens van de van origine Schotse zangeres Anna McDonald, de Haagse singer-songwriter Micky Kieboom en Amy Winehouse-imitator LikeAmy.

Het festival wordt afgesloten met een party van 22.00 tot 3.00 uur waar kan worden gedanst op de beats van dj Sjeazy Pearl (winnares van het BNN-programma Beauty& The Beat), top-dj Promiss, onze elegante trendy dj Miss T bekend van Soulheaven, The Hague Pride, het Lesbian Festival en Vive la Vie en last but surely not least dj Merel Honer.

DARE

DARE - Daring Women Community

Na het festival weten hopelijk weer meer vrouwen de DARE-community te vinden.

Vrouwengroep ‘DARE’ is een open-minded Women Community, waarbij het draait om fun, flair en Dare! Een plek om vrouwen te ontmoeten, te discussiëren en te dansen.

Maandelijks is er op vrijdag de DARE Table waar samen wordt gedineerd en op zondag een dienst van de Internationale Roze Kerk. Een paar maal per jaar wordt de gespreksgroep DARE2Talk georganiseerd waar verder wordt gepraat over onderwerpen die een beetje spannend zijn.

Dit alles vindt plaats in het COC Café van COC Haaglanden aan de Scheveningseveer.

DARE FESTIVAL 2014

DARE FESTIVAL 2014 Den Haag MOTTO

Datum: zaterdag 13 september 2014

– 13.00-13.30 u: ontvangst met koffie & thee

– 13.30-13.45 u: opening met Powerlady (Done Fil)

– 14.00-15.00 u: talkshow – presentatie Ingrid Jansen – gasten: Vera Bergkamp, Döne Fil, Barbara Rogoski en Aynouk Tan

– 15.15-16.30 u: workshops fashion, spiritualiteit & weerbaarheid / documentaire

– 16.45-18.00 u: borrel

– 18.00-21.30 u: DARE diner show

– 22.00-03.00 u: DARE party

Locatie: BINK36, Binckhorstlaan 36 te Den Haag

Entree: workshops zijn gratis – dinershow en feest samen € 15,-.

Voor meer informatie – zie:

[Bron/Illustraties: DARE]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!

Het Pride Fonds steunt LHBT-activisten wereldwijd. Steun ons!