Terug naar overzicht

Debat: Rotterdam, het roze hart van de Randstad?

Is Rotterdam, het roze hart van de Randstad? Met de EuroGames in de stad, lijkt het daar wel op. Maar ondanks talloze initiatieven, waaronder de benoeming van homo-ambassadeurs en een eigen homoglossy, lijkt de homotolerantie juist af te nemen. Deze tendens is landelijk zichtbaar in de grote steden. Terwijl homoseksuele jongeren op school gepest worden, wijst minister Van Bijsterveldt het verplicht stellen van voorlichting op scholen af. En met de Rotterdamse bezuinigingen voor organisaties die LHBT-emancipatie bevorderen, rijst de vraag: hoe Rozegezind is Rotterdam eigenlijk?

LOKAAL organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam op zaterdag 25 juni a.s. een 010-Actueeldebat rond LHBT-emancipatie.

Directe aanleiding hiervoor zijn de EuroGames en de onlangs door minister Van Bijsterveldt van de hand gewezen motie om voorlichting over seksuele diversiteit op scholen te verplichten.

Rotterdammers zijn van harte welkom mee te praten over de effectiviteit van de EuroGames op het gebied van LHBT-tolerantie, het landelijke en Rotterdamse LHBT-emancipatiebeleid en het verplicht stellen van voorlichting over seksuele diversiteit in het onderwijs.

Het debatpanel bestaat uit Korrie Louwes, wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie & Participatie, Rotterdamse homo-ambassadeur en directeur van stichting Pameijer Joke Ellenkamp en senior adviseur van Movisie en auteur van De Roze Gemeentegids Juul van Hoof.

Datum: zaterdag 25 juni 2011 – 13.30-15.00 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek Rotterdam (hal begane grond), Hoogstraat 110 te Rotterdam
Meer info – zie: www.lokaal.org

010-Actueel is het debatpodium voor iedere Rotterdammer die wil meepraten over actuele Rotterdamse onderwerpen. Burgers, belanghebbenden, deskundigen en politici gaan op z’n Rotterdams met elkaar in gesprek; direct en zonder poespas. Het is de plek waar ideeën en meningen worden uitgewisseld, problemen worden aangekaart en oplossingen worden bedacht.