Terug naar overzicht

Dennis Boutkan treedt toe tot het Zevenmanschap

Oud-COC Amsterdam-voorzitter Dennis Boutkan is toegetreden tot het Zevenmanschap – een onafhankelijke klankbordgroep van het Amsterdamse College van Burgemeester en Wethouders die zich inzet voor meer hoffelijkheid, tolerantie en verbinding in de stad. Boutkan is de opvolger van Erwin Olaf, die zich eerder dit jaar heeft teruggetrokken.

“Ik droom van een stad waarin mensen respectvol met elkaar omgaan en weerbaar zijn om samen te leven met mensen die anders denken”, zo motiveert Boutkan zijn ambitie. “Verschillen overbrug je door te verbinden, door de ander te leren kennen en te ontmoeten. Het Zevenmanschap staat voor mij voor die verbinding. Om onze stad beter en mooier te maken.”

Als oud-voorzitter van COC Amsterdam heeft Dennis Boutkan een uitgebreid netwerk in de stad. Hij heeft zich ingezet om vooroordelen bij anderen over homoseksualiteit weg te nemen. Ook heeft hij gewerkt aan meer veiligheid voor ‘roze’ Amsterdammers en het versterken van ‘roze’ burgerschap in de stad.

Het Zevenmanschap is in juli 2011 aangesteld door het gemeentebestuur. Het bestaat uit: Lody van de Kamp (rabbijn), Isis van der Wel (dj), Rhoinde Mijnals-Doth (predikant), Nordin Dahhan (kinderarts), Glenn Helberg (kinder- en jeugdpsychiater), Funda Müjde (cabaretière) en Dennis Boutkan (organisatiepsycholoog).

Het Zevenmanschap is te vinden op facebook: facebook.com/zevenmanschapamsterdam
E-mail: [email protected].

[Bron/Foto Dennis Boutkan: gemeente Amsterdam]