Terug naar overzicht

Eerste A.S.V. Gay wetenschappelijk congres

Op vrijdag 16 mei a.s. organiseert de Amsterdamse Studentenvereniging Gay (A.S.V. Gay) voor het eerst een wetenschappelijk congres. Thema daarvan is ‘Homoseksualiteit en Gender Non-Conformiteit’.

A.S.V Gay bestaat nu bijna 5 jaar (in 2015) en daarmee is het tijd voor het eerste A.S.V.Gay wetenschappelijk congres! De organisatie ligt in handen van A.S.V.Gay in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het congres zal plaatsvinden in de Muziekzaal van Crea.

Tijdens het congres zullen een aantal presentaties gegeven worden over het onderwerp Homoseksualiteit en Gender Non-Conformiteit door onderzoekers van onder andere de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Dit programmaonderdeel staat nog niet helemaal vast, maar zodra dit rond is zal A.S.V. Gay daar meer over laten weten.

Het is de bedoeling dat een deel van het programma wordt ingevuld met (korte) presentaties van assistenten in opleiding (AIO), postdoc-onderzoekers, maar zeer zeker ook door studenten die op wat voor manier dan ook in hun studie naar het onderwerp homoseksualiteit en gender non-conformiteit onderzoek hebben gedaan of op een andere wijze een interessant wetenschappelijk verhaal hierover te vertellen hebben. Dit kan in de vorm van een mondelinge of posterpresentatie. De voertaal van het symposium zal Nederlands zijn.

Ben jij AIO, postdoc of student (of op een andere manier met onderzoek bezig) en wil jij je onderzoek op dit eerste A.S.V.Gay wetenschappelijk congres presenteren?

Stuur ons dan een abstract op van wat je wilt presenteren. Geef duidelijk aan wat de titel is van je presentatie, wie de auteurs, wat je onderzoeksvragen zijn, hoe je die beantwoord hebt en wat je conclusie is. Deze abstract mag niet meer dan 500 woorden lang zijn. Een comité bestaande uit een aantal wetenschappelijk onderzoekers gaat deze abstract beoordelen.

De deadline om iets in te dienen is 31 maart 2014. Indienen kun je doen door de abstract te sturen naar: [email protected]. Zet in het onderwerp van de email “Abstract wetenschappelijk congres”.

Wil je alleen als toehoorder bij het eerste A.S.V.Gay wetenschappelijk congres zijn? Meld je dan aan door middel van het Inschrijfformulier.

HOMOSEKSUALITEIT en GENDER CONFORMITEIT
Het eerste A.S.V.Gay wetenschappelijk congres
Datum: vrijdag 16 mei 2014 – 13.00-18.00 uur
Locatie: CREA Muziekzaal, Nieuwe Achtergracht 170 te Amsterdam

 

Goed nieuws: voor zowel de toehoorders als de sprekers zijn er geen kosten aan dit congres verbonden! Het congres zal eindigen met een borrel die door A.S.V. Gay wordt aangeboden.

[Bron/illustratie: A.S.V. Gay]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!