Terug naar overzicht

Eerste biculturele transgenderboot bij Canal Parade

Dit jaar vaart voor het eerst een boot van biculturele transgenders mee tijdens de Canal Parade. Het is een initiatief van BeyonG Veldkamp en Ana Paula Lima van Trans United. Trans United is  een community voor biculturele transgenders van het COC en Transvisie.

Op de boot staan transgenders met ‘roots’ in landen als Suriname, Jamaica, Brazilië, Koeweit, Caribisch Nederland, Amerika en Duitsland. Ook vrienden en bondgenoten varen mee.

BeyonG en Ana Paula zijn bevlogen voorvechters van acceptatie en empowerment van transgenders. Trans United heeft als belangrijk doel om de zichtbaarheid en empowerment van biculturele transgenders te verbeteren. Daarom organiseert Trans United de Trans Unitedboot.

Met de boot geeft Trans United een positief gezicht en een realistisch beeld van de biculturele transgender gemeenschap, want onbekend maakt onbemind. Trans United wil laten zien dat biculturele transgenders bestaan, dat ze deel uitmaken van de samenleving en dat ze trots zijn: proud to be trans! Positiviteit staat centraal op de Trans Unitedboot en dat zal de boot in alle opzichten uitstralen.

Meer informatie over Trans Unted vind je op www.trans-united.org; sluit je op Facebook: transunited.nl

 

De boot wordt mede mogelijk gemaakt door COC, Transvisie, PANN, ConnectingDifferences en KwyassEvents.