Back to overview

Minister Van Bijsterveldt unveils Coming Out Day poster

Initiatiefnemer COC Nederland vraagt heteroseksuele en LHBT-Nederlanders om dinsdag 11 oktober a.s. een regenboogposter op hun werkplek te hangen, om te laten zien dat acceptatie van LHBT’s ook op het werk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Het COC verspreidt daartoe de komende dagen een half miljoen posters.

Ongeveer een derde van de LHBT’s is op het werk niet uit de kast. 14 Procent van de lesbische, 28 procent van de homoseksuele en 75 procent van de transgender-werknemers krijgen te maken met negatieve reacties wegens hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

De onthulling door de minister vond plaats op de werkvloer van het ministerie van OCW, in aanwezigheid van LHBT-werknemers uit diverse werkomgevingen en sympathisanten.

Op de achterzijde van de regenboogposter komen LHBT-werknemers aan het woord over hun ervaringen. Captains of industry spreken zich uit over acceptatie en er is aandacht voor manieren om acceptatie op het werk te verbeteren.

De poster wordt op dinsdag 11 oktober a.s. verspreid door gratis dagblad Metro en is de komende week verkrijgbaar in de LHBT-horeca. Ook is de poster te downloaden op www.coc.nl en te vinden bij tal van regionale COC’s.

Coming Out Dag 2011 is een initiatief van COC Nederland i.s.m. de Gaykrant en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.