Back to overview

Choose the LesbICOONingin 2011

Iedere lesbische of biseksuele vrouw kan een voorbeeld zijn voor die verlegen collega, gezellige buurvrouw of onbekende passant op straat. De LesbiCOONingin onderscheidt zich van anderen door de manier waarop ze zichtbaar zichzelf is en zich actief inzet voor andere lesbische en biseksuele vrouwen.

Eind 2007 werd Riek Stienstra postuum gekroond en sinds januari 2010 is Anya Wiersma – toen voorzitter van stichting KeiRoze en inmiddels voorzitter van de stichting Homosport – trotse draagster van de kroon.

Kandidaten zijn o.a. Anja de Crom, Bianca Hagenbeek, Claudia de Breij, Ellie Lust, Franc Craanen, Fréderique Spigt, Ireen Wust, Irene Hemelaar, Karin Giphart, Lisette Kuyper, Margriet van der Linden, Maria van Oosten, Mathilde Santing, Sara Kroos en Vera Bergkamp.

Wie kroon jij?

Stem nu op jouw LesbICOONingin van dit jaar! Er is een flinke lijst samengesteld met lesbische en biseksuele vrouwen. Als jouw LesbICOONingin er nog niet tussen staat, kun je haar zelf voordragen! 15 november a.s. sluit de stemming.

Stemmen kan via Kies de LesbICOONingin 2011.

De kroning van de LesbICOONingin 2011 vindt plaats op 14 december a.s. tijdens de Pink Christmas in Amsterdam.