Back to overview

National day conference on sexual diversity at school

Het Nijmeegse project School’s OUT! vergroot sinds 2002 actief de sociale veiligheid op scholen, maakt seksuele diversiteit bespreekbaar en integreert dit in het onderwijs. In Nijmegen doen alle scholen voor middelbaar onderwijs mee aan het project School’s OUT! Dit jaar is het project uitgebreid naar het ROC en het primair onderwijs.

Op 31 mei a.s. staat tijdens het landelijk dagcongres de Nijmeegse ervaring met het project School’s OUT centraal. Een dag lang kan men aan de hand van theater, lezingen, debattafels en een expertmarkt kennismaken met de in’s en out’s, do’s and don’ts van de Nijmeegse aanpak van School’s OUT!

De effectiviteit van onze aanpak is een belangrijk thema tijdens het landelijk dagcongres. Met cijfers wordt onderbouwd dat dit project een positief effect heeft. Aan het eind van de congresdag gaat u naar huis met zinvolle en praktische ideeën om het LHBT- beleid in uw eigen school, gemeente of regio verder vorm te geven.

Landelijk dagcongers ‘Onderwijs uit de kast’

Datum: donderdag 31 mei 2012 – 9.30-18.00 uur
Locatie: De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d te Nijmegen

Inschrijven

kan via School’s OUT/Onderwijs uit de kast.
E-mail: uprinsen(@)ggd-nijmegen.nl.