Back to overview

First Dutch transgender club opens Friday

Op vrijdagavond 18 juli opent in Amsterdam de eerste Nederlandse horecagelegenheid die zich volledig richt op transgenders. COC’s Trans United nam het initiatief en verzorgt een groot deel van het programma.   

“Het wordt een plek waar transgenders gewoon zichzelf kunnen zijn en een leuke avond kunnen hebben”, vertelt initiatiefneemster BeyonG Veldkamp van COC’s Trans United.

Het is belangrijk dat er een club komt waar transgenders zich veilig en prettig voelen, vindt Veldkamp. Elders wordt de groep nog vaak vreemd aangekeken of met discriminatie geconfronteerd.

‘De club is goed voor de zichtbaarheid van de transgendergemeenschap,’ zegt Veldkamp. ‘We willen laten zien dat we er zijn!’ Ook hetero’s, homo’s, lesbiennes en bi’s zijn welkom: ‘het is een open minded club, dus wees niet bevreesd en kom met ons feesten!”

Ook is het volgens Veldkamp fijn dat transgenders elkaar in de nieuwe horecagelegenheid in een gezellige en ontspannen omgeving kunnen ontmoeten. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft tweederde van de transgenders in Nederland last van eenzaamheid.

Op de openingsavond zijn er toespraken, een verrassingsact en optredens van zangeres Sigourney en van DJ Gibbs. Verder kunnen bezoekers genieten van lekkere cocktails, drankjes en de sisha. Het feest begint om 20.00 uur en gaat door tot in de kleine uurtjes.

Ook na de opening verzorgt COC’s Trans United regelmatig een programma in de nieuwe club. Zo zijn er presentaties van transgender-rolmodellen, komen er mogelijk exposities en wordt informatie verstrekt. Ook zijn er luchtiger activiteiten, zoals beauty contests.

Trans United is een transgendergemeenschap van COC Nederland, die zich in het bijzonder richt op transgenders met een multiculturele achtergrond. Voor meer informatie: www.facebook.com/transunited.nl/info

Praktische gegevens:
Datum: vrijdag 18 juli 2014 – vanaf 20.00 uur
Locatie: Club Kalinka, Regulierdwarsstraat 125 te Amsterdam
Gratis toegang, dresscode: dress to impress

[Bron: COC NL/Trans United]

The COC fights for LGBT rights. Join the fight!