Back to overview

Book of stories Roman Catholic LGBT people

Op zaterdag 19 november om 13.30 uur wordt in de Vredeskerk in Amsterdam een bijzonder boek gepresenteerd, waarin rooms-katholieke LHBT’ers in Europa hun verhaal vertellen: ‘En GOD zag dat het heel goed was’.

“Dat fragmenten van de verhalen van rooms-katholieke LHBT’ers juist in een parochiekerk klinken, is bijzonder”, zegt Wielie Elhorst, co-voorzitter van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepen. “Het is hoog tijd dat hun stem (weer) wordt gehoord in de kerk zelf, waar lange tijd geen ruimte voor hen leek te zijn.”

en-god-zag-dat-het-heel-goed-was-cover-kleinOver het boek

Er zijn veel verhalen van katholieken, er zijn veel verhalen van LHBT’ers, maar er zijn weinig verhalen van rooms-katholieke LHBT’ers. In dit boek zijn deze verhalen te vinden. De auteurs zijn lesbisch, homo, biseksueel, transgender of hebben een andere genderidentiteit. Ze variëren in leeftijd van twintig tot tachtig jaar, hebben verschillende leefwijzen en komen uit dertien Europese landen: Albanië, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechië.

Het zijn verhalen om stil of hardop te lezen en ze zijn bestemd voor iedereen: religieus of niet, LHBT’er of niet. Met het delen van hun verhaal willen de auteurs bijdragen aan bewustwording, begrip en acceptatie van katholieke LHBT’ers en de reis van wie nog zoekende is eenvoudiger maken.

Het boek, samengesteld door Sandra Taylor en Hazel Barnes, verscheen in 2015 in het Engels en nu is er de Nederlandse editie.

Boekpresentatie

Op 19 november 2016 vanaf 13.30 uur bent u welkom voor de presentatie van dit boek in de Vredeskerk van de rooms-katholieke parochie van Onze-Lieve-Vrouwe Koningin van de Vrede – Vredeskerkplein 1 te Amsterdam. Met muziek en fragmenten uit de verhalen krijgt u een inkijk in het leven van katholieke LHBT’ers. Na de presentatie kunt u het boek voor € 15,- meteen aanschaffen.

[Bron: Europees Forum – Illustraties: Uitgeverij Esuberanza]

The COC fights for LGBT rights. Join the fight!