Volver a la vista general

Aparece una ETS inusual

Deze seksueel overdraagbare aandoening kan onder meer leiden tot een acute en ernstige ontsteking van de endeldarm. LGV wordt veroorzaakt door een bijzondere variant van de Chlamydia-bacterie. De ziekte komt doorgaans alleen voor in tropische gebieden en zelden in Europa.

vroegtijdige opsporing en behandeling

In tegenstelling tot ‘gewone’ chlamydia is LGV niet door middel van een eenmalige behandeling met antibiotica te genezen. Bij LGV is een antibioticakuur van drie weken noodzakelijk. Na deze periode vindt er een nacontrole plaats om er zeker van te zijn dat de ziekte over is. Vroegtijdige opsporing en behandeling kan blijvende gezondheidsschade voorkomen.

E-Male nieuwsbrief

Meer informatie hierover lees je in de extra editie van de E-Male nieuwsbrief van de Schorerstichting.