Volver a la vista general

Promoción de la "Crianza en familias lesbianas

Bij haar onderzoek kreeg Henny hulp van COC Nederland en de werkgroep .

lesbian families

Steeds meer lesbische paren kiezen voor kinderen. Waarom doen ze dit, ervaren lesbische vrouwen het ouderschap anders en gaan ze op een andere manier met hun kinderen om? Hoe reageert de omgeving (positief, negatief) en wat consequenties heeft dit voor ouders en kinderen? Al deze vragen komen in ‘Parenting in Lesbian Families’ aan de orde. In dit proefschrift worden ouderschap, opvoeden en ontwikkeling van het kind in 100 lesbische gezinnen vergeleken met 100 heteroseksuele gezinnen.

verdediging

De verdediging is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Oude Oude Lutherse kerk, Singel 411 -hoek Spui). In de omgeving van het Spui is weinig parkeer gelegenheid. De locatie is vanaf het Centraal Station in Amsterdam goed te bereiken met de tramlijnen 1,2 3 en 5. Voor meer informatie: [email protected]