Volver a la vista general

Servicio de atención telefónica

Na de afschuwelijke moord op de publicist en filmmaker Theo van Gogh zijn in de afgelopen weken de spanningen in de Nederlandse samenleving helaas toegenomen. Er zijn branden gesticht in moskeeën, kerken en islamitische scholen.

Veel mensen, zowel moslims als niet-moslims, laten weten dat zij extra bezorgd of angstig zijn geworden. Ook de christelijke gemeenschap maakt zich hierover bezorgd.

Daarom heeft de Raad van Kerken in Nederland vanaf deze week een landelijke telefonische hulpdienst ingesteld in samenwerking met een hulpteam van betrokken christenen en moslims.

Iedereen in Nederland die bezorgd is of zich angstig voelt door de gebeurtenissen van de afgelopen weken, kan bellen naar het gratis telefoonnummer:

0800 – 444 2222

.

Het hulpteam dat de telefoons beantwoordt bestaat uit zowel christenen als moslims. Ruim twintig moslims maken deel uit van het team.

De telefonische hulpdienst zal van

dinsdag 16 november tot en met vrijdag 19 november

beschikbaar zijn. Iedere dag zal het hulpteam

van ‘s ochtends 9.00 uur tot ‘s avonds 21.00 uur

telefoontjes van bezorgde Nederlandse burgers beantwoorden.

Vandaag is het telefoonnummer bekend gemaakt in diverse Nederlandse kranten, waaronder de Spits en Metro. Gelieve het telefoonnummer door te geven aan uw familieleden en kennissen.

De Raad van Kerken en de leden van het hulpteam bestaande uit christenen en moslims nodigen ook u uit om gebruik te maken van deze gelegenheid. Zij wenst de moslims onder u een gezegend Suikerfeest en u allen de komende tijd veel kracht toe.