Volver a la vista general

Más rosa sobre el Monumento Gay

Het Homomonument Amsterdam bij de Westerkerk is een gedenkplaats. Elke jaar tijdens de Dodenherdenking komen mensen daar bijeen om bloemen te leggen en stil te staan bij discriminatie, vervolging en geweld tijdens de Tweede Wereldoorlog en wereldwijd ook nu nog.

Maar het Homomonument is meer. Het is ook een plaatst om de homo-emancipatie te vieren. Het boekje over dit monument heet niet voor niets ‘Dansen op het Homomonument’.

Een pleisterplaats ook voor toeristen uit alle delen van de wereld – voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en anderen. Een plaats voor gedenken en om geïnspireerd te worden.

Een plek waar altijd wel bloemen gelegd mogen worden om onze voorvechters te eren en onze vrijheid te vieren.

Als aansporing daarvoor maakte Eric Hammink, de vormgever van COC update, op eigen kosten een ansichtkaart en doneert die aan COC Nederland met het verzoek die te verspreiden.

En dat doen we graag. Niet enkel bij homohotels, maar op tal van plaatsen komt het kaartje te liggen. Motto is ‘Meer roze op het homomonument – laat ook eens een bloemetje achter bij het bezoek aan het homomonument – omdat er zoveel kleuren roze zijn om uit te kiezen’.

Pedidos

Belangstellenden kunnen een pakketje van 10 kaarten tegen portokosten bestellen bij COC Nederland via [email protected].