Volver a la vista general

Apoya la acción de Amnistía "No más violencia contra las mujeres

Doel

is om op 10 december zo veel mogelijk mensen in Nederland in actie te krijgen voor de mensenrechten. Doel is om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor de petitie met de oproep aan regeringen om het geweld tegen vrouwen te veroordelen.

Centraal

staan 10 verhalen van 10 vrouwen uit 10 landen. De verhalen gaan over verschillende vormen van geweld tegen vrouwen: huiselijk geweld, vrouwenbesnijdenis, geweld tijdens (post-)conflictsituaties, eremoorden… De 10 verhalen samen laten zien dat geweld tegen vrouwen een probleem is dat overal ter wereld voorkomt, in alle sociale lagen van de bevolking en in vele verschillende verschijningsvormen. Aangrijpende verhalen, maar ook verhalen van hoop, van kracht en van overwinning.

Doel

is dat zo veel mogelijk Nederlanders tenminste één van de 10 verhalen horen of lezen op of rond 10 december en vervolgens de petitie “Stop Geweld tegen Vrouwen