Volver a la vista general

COC Limburgo Sur se convierte en COC Limburgo

Tot voor kort werd de provincie Limburg verdeeld over COC Eindhoven, COC Nijmegen en COC Zuid-Limburg. Dit schiep echter veel onduidelijkheid.

COC Zuid-Limburg heeft daarom aangeboden haar werkgebied te vergroten en zich ook op Noord- en Midden-Limburg te gaan richten. Vandaar de nieuwe naam: COC Limburg.

Woordvoerder Gerdo van Grootheest: ‘Het gaat hierbij niet alleen om een naamsverandering, maar ook om een toevoeging aan de activiteiten die het COC uitvoert.’

Omdat het nieuwe werkgebied een aanzienlijke grootte heeft, is het voor vrijwilligers rond Maastricht moeilijk om activiteiten in het noorden en midden van de provincie op te zetten. Daarom is gekozen voor een ondersteunende aanpak. ‘Wij voelen ons voortaan verantwoordelijk voor de hele provincie, en zullen dan ook actief onze stem laten horen. COC Limburg is hét aanspreekpunt voor bijvoorbeeld politiek en onderwijs en zal ook als kenniscentrum fungeren voor de hele provincie’, aldus Van Grootheest.

De naamsverandering heeft ook invloed op de naam van de website – zie voortaan: www.coclimburg.nl en het mailadres: [email protected].