Volver a la vista general

Muere Mano Fabistas

Hoewel zijn gezondheidstoestand al een paar weken kritisch was, is het overlijden van Mano Fabistas toch een grote klap voor de leden van Homosport Nederland en voor zijn vele sportvrienden in binnen- en buitenland.

Met zijn overlijden verliest de homobeweging een onvermoeibaar strijder voor de belangen van homo/lesbische sportorganisaties en de integratie van homoseksualiteit in de sport. Zijn activiteiten in de homo/lesbische sportwereld zelf waren er op gericht homoseksuele, biseksuele en lesbische sporters zichtbaar te maken en hen de mogelijkheid te geven vanuit eigen sterke organisaties invloed uit te oefenen op de sportwereld.

Meer dan vijftien jaar was Mano Fabistas de drijvende kracht achter allerlei initiatieven op homo-lesbische sportgebied. Hij was eind jaren ’80 een van de oprichters van Gay Integration through Sports and Arts (GISAH – nu Homosport Nederland), medeorganisator van en nauw betrokken bij tal van internationale sporttoernooien, waaronder de Gay Games in Amsterdam in 1998, en erelid van de Europese Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF).

Voor Homosport Nederland deed hij de ICT, de publiciteit, onderhield de website en maakte de nieuwsbrieven. Door zijn jarenlange inzet en grote betrokkenheid bij de mensen waar hij mee samenwerkte was hij de vraagbaak over mensen en gebeurtenissen in de internationale homosportwereld. Voor de EGLSF en Eurogames was hij actief bij het ontwikkelen en onderhouden van de websites.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen op maandag 7 februari om 12.00 uur in crematorium Ockenburg, Ockenburghstraat 21 in Den Haag. Aansluitend volgt om 12.20 uur de crematieplechtigheid.