Volver a la vista general

Sábado rosa 2006 en Zwolle

Ook Sittard en Leeuwarden waren in de race, maar het plan van Zwolle is het beste volgens de stichting. COC Zwolle, dat de Roze Zaterdag gaat organiseren, is blij met de toekenning.

Voldoende draagvlak

Volgens Vincent Lorijn van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland moet een kandidaat-stad met een gedegen voorstel komen. Zo moet er voldoende draagvlak in de stad zijn. Na een gesprek met de organisatoren bekijkt de stichting of klopt wat de kandidaat op papier beweert. Uiteindelijk valt de keuze, voor 2006 dus op Zwolle. Leeuwarden had aangegeven nog niet helemaal klaar te zijn voor een Roze Zaterdag, van Sittard had de stichting alleen geruchten gehoord. Zwolle stak met kop en schouders boven de andere twee kandidaten uit. Er is een actief COC en zowel gemeente als horeca staan achter het plan.

COC Zwolle 30 Jaar

Zwolle heeft zich kandidaat gesteld omdat het een stad is waar volgens de initiatiefnemers een goede basis ligt voor het organiseren van de jaarlijkse homomanifestatie: een aantrekkelijke binnenstad, goed bereikbaar en veel aandacht voor culturele activiteiten. Bovendien bestaat COC Zwolle, de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit, in 2006 dertig jaar. De organisatoren verwachten ruim 10.000 homo- en biseksuele bezoekers. Daarnaast zullen vele heteroseksuele sympathisanten naar Zwolle komen.

Botenparade

Ilja de Jong van COC Zwolle noemt de toekenning “fantastisch