Volver a la vista general

Pink Saturday Zwolle 2006 - Día para todos

Roze Zaterdag Zwolle 2006 wordt daarmee een dag waarop iedereen welkom is, om de vrijheden anno 2006 te vieren en tegen intolerantie en discriminatie te strijden.

De Stichting Roze Zaterdag Zwolle 2006 heeft allerlei instellingen en mensen uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de dag. Cultuur, informatie, overdenking, feesten en een parade zijn de algemene ingrediënten, maar vernieuwende en bijzondere ideeën zijn van iedereen welkom.

‘Roze Zaterdag is ontstaan als manifestatie na razzia´s op homo´s in Amerika, uit protest tegen vervolging van mensen die zichzelf wilden zijn. Ook vandaag de dag kunnen vrijheden nog botsen’, staat op een kaart die door de stichting is gemaakt. ‘Zaterdag 24 juni 2006 wordt een feestdag in Zwolle.

Een dag waarop we de verworven vrijheden vieren en trots zijn op de veelzijdigheid van de samenleving’.

Bij dit thema passen niet alleen ‘roze’ organisaties, vindt de organiserende stichting. Vooral de beoogde parade en de informatiemarkt lenen zich voor de komst van velen: mensen en organisaties die zichzelf willen laten zien. Voor bedrijven biedt Roze Zaterdag allerlei mogelijkheden voor sponsoring.

Op basis van de Roze Zaterdagen uit de afgelopen jaren, de ambities voor de editie van 2006 en de ligging van de stad Zwolle verwacht de organisatie enkele tienduizenden bezoekers op de dag.

De komende maanden wordt het programma voor de dag ingevuld. Bovendien wordt de organisatie verder op poten gezet, met verschillende teams die verantwoordelijk zijn voor een deel van het programma. Bij de gemeente Zwolle is een subsidie aangevraagd voor de organisatie van de dag, die de stad opnieuw op de kaart kan zetten als bruisende stad, waar van alles te doen is.

Aanmeldingen, ideeën en reacties zijn welkom op het e-mailadres [email protected].