Volver a la vista general

Margo Niestadt deja COC Países Bajos

Margo Niestadt gaat vanaf die datum werken voor de ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. Ze gaat daar leiding geven aan het nieuw te vormen projectbureau. En ze treft op deze nieuwe werkplek een oude bekende: Liane Wubbels, de oud-directeur van COC Nederland die nu de scepter zwaait over het landelijk bureau van de ANBO.

‘Na bijna drie jaar bij het COC was ik toe aan een nieuwe uitdaging’, zegt Margo Niestadt over haar aanstaande vertrek.

Sterke belangenbehartiger

De ANBO is met ongeveer 160.000 leden een sterke belangenbehartiger voor senioren 50+. De organisatie geeft gevraagd en ongevraagd advies over seniorenbeleid aan de landelijke, provinciale en plaatselijke overheid en aan tal van organisaties in het maatschappelijk middenveld. Verder organiseert de ANBO tal van sociale en educatieve activiteiten voor de eigen leden in de plaatselijke afdelingen.

Margo Niestadt begon haar werk voor het COC in januari 2003.

Positieve balans

Gevraagd naar haar kijk op de afgelopen jaren zegt ze: ‘Als ik zo terugkijk zijn de jaren, met hun ups en downs, voorbij gevlogen. De balans is overigens positief. Toen ik bij het COC kwam werken was het holebi-wereldje tamelijk nieuw voor me. Maar in geen tijd voelde ik me daarin opgenomen, zowel landelijk als internationaal. Dankzij alle nationale en internationale projecten waar ik nauw bij betrokken ben als projectmanager heb ik tal van mensen ontmoet – inspirerende mensen, waarmee het prettig samenwerken geweest is. Ik hoop dat die mensen volop doorgaan met dat goede werk en ik ben er ook zeker van ‘We will meet again…somewhere!’

En met die slotwoorden is voor de goede verstaander duidelijk dat Margo Niestadt haar draai bij de senioren snel gevonden zal hebben…

Dank alvast

Bestuur en medewerkers van COC Nederland en tal van relaties nemen pas eind van deze maand officieel afscheid van Margo – ze is nog niet weg… – maar willen haar alvast via deze plaats danken voor haar inzet in de afgelopen jaren, de prettige en inspirerende samenwerking en haar succes wensen op haar nieuwe werkplek.