Volver a la vista general

Discurso del presidente del COC Reunión de ancianos rosa

Ook ik word ouder. En dat is precies wat we ons vandaag bewust mogen zijn. Het thema van vandaag Roze ouderen in the picture is niet alleen voor roze ouderen, maar raakt ons allemaal.

Toen ik een goed half jaar geleden voorzitter werd, sprak ik een oudere mevrouw. Wat ze me vertelde, daar schrok ik van. Een paar jaar geleden was haar vriendin overleden. Ze had nu een aanleunwoning gevonden. En als de hulp kwam, verstopte ze de foto van haar overleden vriendin. Uit schaamte, uit angst voor reacties. Na een rijk vol leven weer de kast in gaan in je eigen huis. Het maakte me triest.

Nog niet zolang geleden vond de ouderenbeurs plaats. Ook het ouderenplatform met COC was daar aanwezig. Niet heel herkenbaar, maar aanwezig. Menig nieuwsgierig oudere kwam op de stand af. Met interesse werden folders en brochures bekeken. Maar als men doorhad waar het over ging zag je de schrik in de ogen. Homoseksualiteit. Ouderen. Een voor menigeen een op z’n minst onhandige of toch in ieder geval onbegrepen combinatie. “Ach ja, natuurlijk jullie soort mensen wordt ook ouder