Volver a la vista general

COC Zwolle - Lustrumfeest Café Oké

Het maandelijkse Café Oké trekt geen tientallen bezoekers tegelijk. Dat vindt de organisatie ook niet erg, want de sfeer is goed en iedereen krijgt volop aandacht. Bovendien wordt de activiteit erg gewaardeerd, als je kijkt naar de reisafstand die sommige bezoekers ervoor moeten afleggen. Ze komen bijvoorbeeld uit Heerenveen en uit Wageningen.

Toch hebben de vrijwilligers van Café Oké nog meer ambities dan een gezellige maandelijkse activiteit. Nadat zaterdag 3 december 2005 vanwege het lustrum eerst flink feest is gevierd, gaat de werkgroep daarom extra aan de weg timmeren.

Allereerst gaat er begin 2006 een mailing uit naar tientallen instellingen, opleidingen, cliënten- en familieraden in de regio Zwolle. In deze mailing doen de werkgroep en de voorlichtingsgroep van COC Zwolle een gezamenlijk aanbod om in gesprek te komen over homoseksualiteit en het hebben van een lichamelijke of verstandelijke beperking. Door in contact te komen met diverse betrokkenen hopen de vrijwilligers het onderwerp homoseksualiteit en mensen met een beperking beter bespreekbaar te maken.

Daarnaast is Café Oké zeker van de partij bij de activiteiten rond de Roze Zaterdag die op 24 juni 2006 in Zwolle plaatsvindt. De vrijwilligers werken hierbij samen met andere organisaties uit het land die lid zijn van de Landelijke Werkgroep Homoseksualiteit en Handicap.

Het lustrumfeest van Café Oké is zaterdag 3 december 2005 van 16.00-19.00 uur. Voor meer informatie zie COC Zwolle.

[Bron: COC Zwolle}