Volver a la vista general

Número 100 de ZijAanZij

Eind 1992 begon

Ria van Oosten

het tijdschrift ZijAanZij als kleine lowbudget uitgave. Simpelweg omdat er niets was voor lesbische en biseksuele vrouwen.

100 nummers later is ZijAanZij nog steeds het enige landelijke tijdschrift voor vrouwen met interesse voor de vrouwenliefde. Maar inmiddels is ze uitgegroeid tot een mooi, verzorgd en glossy magazine, nu ook in België verkrijgbaar.

100 x ZijAanZij. Reden voor een feestje. En dat gaat de redactie er ook zeker van maken. Omdat ZijAanZij natuurlijk niet zomaar een tijdschrift is. De 100ste wordt dikker en luxer.

100 x ZijAanZij. Dat is vooral 100 x een verhaal. Elk lesbisch of biseksueel meisje heeft ooit haar 1e ZijAanZij gekocht. Eén van die 100. Misschien wel met trillende handen stiekem gelezen op de wc. Of militant open en bloot op de salontafel gelegd. 100 ZijAanZij’s die op een of andere manier hebben geholpen. Iets hebben betekend.