Volver a la vista general

Sábado rosa 2007 en Bergen op Zoom

De Roze Zaterdag is de feestelijke afsluiting van een culturele week waarmee de organisatoren een positief en constructief beeld willen geven aan homoseksualiteit. De zaterdag begint zoals gebruikelijk met een oecumenische kerkdienst. De parade krijgt daarna in de stad van stoet en spel een inhoudelijke impuls. Na aankomst van de stoet op de Grote Markt volgt een manifestatie en ook de infomarkt en de feesten zullen in 2007 niet ontbreken.

De organisatoren verwachten tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers.

De landelijke Stichting Roze Zaterdag wijst elk jaar de stad aan die deze dag mag organiseren.

Bergen op Zoom heeft zich kandidaat gesteld omdat het een stad is waarin de homogemeenschap nog onvoldoende in beeld is. Met het evenement willen de organisatoren de integratie en tolerantie vergroten. En in 2007 bestaat het COC in Bergen op Zoom 30 jaar.

Het bestuur van de landelijke stichting Roze Zaterdag is onder de indruk van de gepresenteerde plannen, die bij monde van wethouder Piet v.d. Kieboom van harte door het gemeentebestuur ondersteund worden. De stichting heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Bergen op Zoom in 2007 zoals de initiatiefnemers het zeggen ‘Bergen zal verzetten’.

Roze Zaterdag 2006 vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 juni in Zwolle. De laatste informatie is te vinden op www.rozezaterdagzwolle.nl.