Volver a la vista general

Homosexualidad y discapacidad intelectual

De positie van veel mannen en vrouwen met homoseksuele gevoelens is de afgelopen decennia verbeterd. Homo- en biseksuelen met een verstandelijke beperking hebben daarvan minder geprofiteerd, want homoseksualiteit blijft in de woon- of zorgomgeving vaak een taboe.

Om het isolement waar deze groep homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuelen daardoor verkeren te doorbreken, worden er al geruime tijd in verschillende plaatsen in Nederland door lokale COC-verenigingen speciaal voor deze groepactiviteiten georganiseerd.

De organisatoren van deze activiteiten hebben elkaar gezocht en gevonden in een landelijk overlegplatform. Hieruit is het intiatief ontstaan om binnen COC Nederland een landelijke werkgroep in te stellen om structurele aandacht voor de specifieke vragen en problemen van homo- en biseksuelen met een verstandelijke beperking aandacht te geven.

En

COC Landelijke Werkgroep Homoseksualiteit en Verstandelijke Beperking

(LWHVB) wil daar aan werken door een aantal onderwerpen bespreekbaar te maken in woon- en zorginstellingen en bij zorg- en verpleegopleidingen. Daarnaast zijn er de activiteiten, verspreid door heel Nederland, waar holebi’s met een verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten.

En

officiële lancering

van de Landelijke Werkgroep vindt plaats op 26 februari 2006 om 14.00 uur in BastaCafé, Scheveningseveer 7 te Den Haag door Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland.

Voor meer informatie mail naar de LWHVB of bel naar tel: 020-623 45 96 (kantooruren op werkdagen).

Bereikbaarheid

Het Bastacafé is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
– vanaf het Centraal Station – bus 24 (richting Kijkduin), bus 5 (Duinzigt) of bus 22 (Scheveningen) – uitstappen bij halte Mauritskade.
– vanaf station Hollands Spoor – tram 1 (Scheveningen) of 10 (Statenkwartier) – uitstappen bij halte Mauritskade.

Vanaf halte Mauritskade/Parkstraat langs het water richting Noordeinde lopen. Aan je rechterhand passeer je het voormalige zwembad Mauritskade (thans Caesar Sport – herkenbaar aan het loopbruggetje voor de ingang). BastaCafé van COC Haaglanden tref je schuin tegenover het ‘zwembad’ aan – adres: Scheveningseveer 7.