Volver a la vista general

COC A'dam - preocupación seguridad crucero gays

De man werd met grof geweld om het leven gebracht op een plek die bekend staat als cruiseplek voor homo’s.

Via de website laat COC Amsterdam weten dat de organisatie de afgelopen twee weken de politie geassisteerd heeft in haar onderzoek naar de omstandigheden waaronder op 12 februari jl. een homoseksuele man in het Oosterpark om het leven is gebracht.

Om geen daderkennis (=dingen die alleen de dader weet) te verspreiden heeft het COC toegezegd alle verkregen informatie voor zich te houden. Wel laat COC Amsterdam weten dat het slachtoffer van de moord inderdaad een homoseksuele man is en dat de organisatie zich zorgen maakt over het toenemend geweld op Homo Ontmoetings Plaatsen in Amsterdam.

COC Amsterdam krijgt steeds vaker meldingen van geweld tegen homo’s op de openbare ontmoetingsplaatsen. Het gaat om mishandeling, zakkenrollerij en overvallen. Het COC wil dat de politie meer gaat doen om het geweld tegen te gaan.

Veel slachtoffers durven geen aangifte te doen uit angst hun anonimiteit te verliezen. Aanmeldingen kunnen bij COC Amsterdam ook anoniem, zelfs via de website, gedaan worden. Zulke meldingen zijn belangrijk, omdat de politie daarmee op het spoor gezet wordt van potenrammers.