Volver a la vista general

Exposición sobre los homosexuales en la época nazi

De tentoonstelling in

Westerbork

legt volgens een woordvoerder ook een verband met het heden: ‘Het is een terugblik die ook vraagtekens plaatst bij de tegenwoordige tijd: kunnen homoseksuelen blijven vertrouwen op de recent veroverde positie en rechtsbescherming?’

De tentoonstelling komt voort recent onderzoek. Met persoonlijke getuigenissen en allerlei beeldmateriaal schetst de tentoonstelling een beeld van de vervolging en het verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tussen 1933 en 1945.

Foto’s, filmfragmenten en documenten tonen het politieke en maatschappelijke klimaat waarin deze mannen en vrouwen zich staande probeerden te houden.

De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 21 april a.s vanaf 14.30 uur in Westerbork en zal worden verricht door VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

De tentoonstelling is vanaf 21 april tot en met 20 juni a.s. te zien in Westerbork. Daarna staat ze van 21 september 2006 tot half januari 2007 in het Verzetsmuseum Amsterdam en later in 2007 in het Verzetsmuseum Leeuwarden en Nationaal Monument Kamp Vught.

Zie voor meer informatie, locatie en openingstijden de website van Westerbork of de speciale tentoonstellingswebsite Vertrouwen Nu.

En zie:

WO II – boek homo/lesbische verzetstrijders